Elesett az ELTE: sztálini tisztogatásba kezdett a Fidesz

Súlyos tisztogatásba kezdett az oktatók között a Fidesz, a hírek szerint legalább 50-70 embernek inthetnek búcsút.

Az Oktatói Hálózat közleményéből kiderül: komoly létszámleépítés kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi karain. Az elbocsátottak többségét nyugdíjazással vagy “sebtében összehozott teljesítménykövetelmények” alapján fogják elküldeni. (Lefordítjuk: önkényesen, pofa alapon kitalálnak majd valami ürügyet, hogy kinek mondjanak fel.)

A Hálózat szerint

a döntésért elsősorban a kormány oktatáspolitikája tehető felelőssé,

ami szisztematikusan alulfinanszírozza az egyetemeket. Ez az oka annak, hogy nincsenek biztosítva sem a minőségi oktatás, sem a minőségi kutatás alapfeltételei. A létszámleépítést indokolatlannak és károsnak nevezték, ami nem jelenthet megoldást az egyetem problémáira, hiszen csak tovább növeli a maradó oktatók terhelését. Értesülésünk szerint a döntéssel több tanszék és képzési program sorsa veszélybe kerülhet.

Emlékezetes, a tavaly nyáron indított fideszes kultúrharc részeként a kormány ősszel egyszer már támadást indított az ELTE ellen, amikor a kormánypárti 888 hasábjain az általuk “balliberálisnak” nevezett oktatók ellen feljelentgetésre buzdította a diákokat. A sztálini módszereket idéző tisztogatás ennek a harcnak lehet egy újabb állomása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!