Bréking: behasalt Orbánnak az ügyészség, elindult a leszámolás!

Az ügyészség nem elég, hogy felmentette az MTVA székházában történt erőszakot, de még a képviselők ellen indított eljárást.

Hiába a belföldi és külföldi tiltakozáshullám, támadásba lendült Orbán ügyészsége. Közleményük szerint az 5 pontot beolvasni kívánó képviselők nem hivatalos személyként jártak el, hivatalos eljárást nem folytattak, céljuk kezdetektől fogva az volt, hogy a tüntetésekhez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

Az ügyészség szerint az MTVA Fegyveres Biztonsági Őrségének tagjai

nem követtek el bűncselekményt, sőt még a képviselők voltak azok, akik eljárásukat akadályozták.

Emiatt a képviselők feljelentését elutasították. De nem érték be ennyivel: állításuk szerint a képviselők viselkedése kimerítette a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérletét, ezért

ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Hadházy Ákos a 444-nek a döntéssel kapcsolatban elmondta: ilyen mélypontja még nem volt a magyar demokráciának. Elismerte: sokszor elmondják, hogy ez vagy az mélypont, de ennél szerinte még tényleg sosem volt lejjebb a helyzet. A képviselő leszögezte: nem hagyja annyiban a dolgot, és mivel még nem kaptak hivatalos értesítést a nyomozás megszüntetéséről, ezért be tudnak tekinteni a keletkezett iratokba, amit haladéktalanul meg is kívánnak tenni. A döntés miatt Hadházy újabb tüntetést hirdetett meg szerdára a köztévé székháza elé.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!