Országos tiltakozást szerveznek holnapra a rabszolgatörvény ellen

Útlezárások, demonstrációk, tiltakozások Budapesten és számos vidéki városban – ez várható ma és holnap a január 5-ei szakszervezeti tüntetés alkalmából meghirdetett felhívást követően.

Budapesten pénteken délután 16 órától a Váci út egy szakaszára terveznek demonstrációt: a Yellow Vest HUN csoport hirdetett félpályás útlezárást a Westend elé, méghozzá a délutáni csúcsforgalom idejére.

Hasonló útzárat terveznek a fővárosban Újpesten, valamint a 19. kerületben is 15 órától.

A fővárosi demonstrációk január 19-én, szombaton a városlligeti Gundel étteremnél kezdődnek, ahol „zsíroskenyár-akcióval” igyekeznek protestálni a miniszterelnökségi menzaügy miatt.

Innen kettőkor a Hősök terétől indul egy menent az Andrássy úton át az eredetileg a Kossuth térre tervezett végállomás helyett a Clark Ádám térre, ahol 15 órától az „Álljon le az ország! – Budapest Blokád” elnevezésű tiltakozó tüntetést tartják meg.

A helyszínen az eddigi tervek szerint felszólal többek között Herbál Reality (Youtube csatorna), Nagy Blanka (középiskolás diák), László Olivér (hallgató, civil), Molnár Tímea (civil), noÁr (előadó/énekes).

A helyszínen óriáskivetítőn követhetjük a vidéki városokba tervezett útlezárásokról az élő közvetítést az alábbi helyszínekről:

-Salgótarján
-Szombathely
-Eger
-Zalaegerszeg
-Kecskemét
-Veszprém
-Nyíregyháza
-Szeged
-Békéscsaba
-Győr
-Kaposvár
-Debrecen
-Szekszárd
-Miskolc
-Pécs
-Tatabánya
-Szolnok
-Gyöngyös
-Sopron
-Siófok

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Országos tiltakozást szerveznek holnapra a rabszolgatörvény ellen címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!