Megroppant a Fidesz? Jelentős hatása volt a tüntetéseknek, itt vannak a számok!

Kép: Orbán Viktor Facebook

A decemberi országos tüntetéshullám, az ellenzék akciói hatásosak voltak, ez derül ki a ZRI Závecz Research Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény kutatásból, ugyanis

250 ezer ember pártolt el a Fidesz táborából.

Ennyi ember szeme nyílt ki, ennyi embert sikerült felébreszteni. Ez jelentős veszteség egy hónap alatt, mindez azt jelzi, jó úton halad az ellenzék, ezen kell tovább  menni. Sokat mondó a kutatásnak az a része is, amely a többi pártról szól. Gyakorlatilag, a teljes ellenzéki tábor növekedett, és egyértelműen a Fidesz kárára. Azonban ha most lennének a választások, akkor az LMP nem érné el az 5 százalékos bejutási küszöböt, míg a Momentum parlamenti párttá válna. Nem csoda, az LMP szinte észrevehetetlen volt a decemberi utcai akciók ideje alatt, most jön a böjtje, hogy két legnépszerűbb arcukat, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost így-úgy kiebrudalták a pártból.

Ha megnézzük, kiknél veszített legjobban a Fidesz, kiderül, hogy az aktív dolgozók körében 5, a 40 év alattiaknál 7, a szakmunkások között 5, a diplomásoknál 7 százalékpontot veszített. Területi alapon a legnagyobb veszteséget Budapesten szenvedte el 9 százalékpontos lemorzsolódással, míg a megyeszékhelyeken 5 százalékponttal csökkent  a támogatottsága, de még a falvakban is 4 százalékponttal kevesebben szavaznának rájuk. Az alacsony iskolázottságúak körében nem volt veszteség, még 1-2 százalékos emelkedések is voltak.

Mindez jelzi, van az ellenzéknek esélye, és egyértelműen az “egy az egy ellen” stratégiában kell gondolkodniuk mind a főváros, mind a vidéki nagyvárosok tekintetében, az őszi önkormányzati választásokon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!