Káosz a Fidesz frakcióban- belső ellentétek miatt késlekednek?

Gulyás Gergely és Kósa Lajos a Parlamentben Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Érdekes történések, vagy inkább nem-történések vannak a Fidesz frakció tájékán. A tavaszi parlamenti választáson a kormánypártok országos listájáról a parlamentbe kerülő Hirt Ferenc sajnálatos módon tavaly december 6-án elhunyt.

Az ilyenkor szokásos jogszabály szerinti eljárás, hogy a jelölő szervezet, azaz a Fidesz megjelöli az országos listájáról, ki legyen az, aki betölti a megüresedett helyet. Ha ezt nem teszi meg határidőre, akkor automatikusan a listán következő képviselő szerzi meg a mandátumot. Mivel a Fidesz és a KDNP a rendelkezésére álló határidőig nem nevezte meg, kinek kéri a mandátum kiadását, az NVB a listán következő, a 87. helyen szereplő Csizi Péternek adja ki a mandátumot, aki azonban írásban jelezte, hogy nem veszi át a mandátumot.

Érdekes helyzet, ugyanis az NVB ebben az esetben nem tehet mást, mint megvárja a döntése jogerőre emelkedését, és ha Csizi valóban nem veszi át a mandátumát, megint várhat a Fideszre, hátha sikerül már kitalálni, ki lesz a legmegfelelőbb új tag a frakcióban. Ha megint nem neveznek meg senkit, akkor jön újra a listán eredetileg következő név.

Normál esetben ez nem lenne érdekes, de a Fidesz nem szokott késlekedni ilyen dolgokkal, főképp, amikor a szűk kétharmadhoz szükséges képviselői helyről van szó. Nem tudjuk mi áll a háttérben, de belső feszültségeket sejtünk, nem dőlt még el, melyik erős kiskirály embere kerüljön be az országgyűlésbe.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!