Választás előtt támogatást ígértek, sokan azóta se kaptak semmit sem!

Kép forrása: MTI

Még a tavaszi választási kampány ideje alatt ígérte meg a Fidesz, hogy a téli rezsicsökkentés részeként 12 ezer forintos támogatást biztosítanak azoknak, akik gázzal fűtenek, valamint 1 milliárd plusz támogatást biztosítanak a szénnel és fával tüzelő családoknak. Ezt akkor Orbán Viktor Facebook videóban jelentette be.

Ezt követően a választás előtt másfél héttel Németh Szilárd közölte, hogy nem tesznek különbséget aközött, hogy valaki szénnel, gázzal vagy fával fűti otthonát, mindenki részesülni fog a 12 ezer forintos támogatásból:

“A téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos támogatását minden magyar háztartás megkapja, attól függetlenül, hogy ezek a háztartások társasházban vannak, családi otthonok vagy egyáltalán szénnel, gázzal vagy fával fűtenek.”

A tűzifára vonatkozó támogatást 372 ezer háztartás nyújtotta akkor be, de ők azóta se kapták meg azt ami jár nekik. Az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy az igénylés október 15-én zárult le, de a kormány csak a két ünnep között utalta el az önkormányzatoknak az összeget.

Gémesi György szerint aki az Önkormányzatok Szövetségének elnöke, először árajánlatot kell kérni a fára a telephelyeken, aztán leszerződni velük és utána is hetekbe telik mire leszállítják az összes tűzifát.
Szerinte ráadásul ilyenkor már elég rossz minőségű fát lehet csak beszerezni, mivel sok telepen vizesek lehetnek a fák. Ezért az Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint vélhetően csak a jövő szezonban kapják meg a mostanra beígért támogatást azok, akik fával fűtenek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!