Beleszállt a diáklányba a Ripost, ez lehet az év leggusztustalanabb cikke

Nem gondoltuk, hogy van lejjebb Bayernél, a Ripost cikke ezért még minket is meglepett.

Emlékszünk a tavalyi év talán legnagyobb felháborodást kiváltó Ripost-cikkére, ami páros lábbal beleszállt a hajléktalanokba? Mintha csak meghallotta volna a Ripost azokat, akik szerint ennél már nem süllyedhetne lejjebb a propagandamédia (Puzsér Róbert a közrádió élő adásában az elaljasodás kulturális mementójaként hivatkozott a cikkre), mert most egy olyan cikket jelentettek meg a lap online felületén, ami könnyen lehet, hogy még azon is túltesz.

Már a cím is valami elképesztő, “Több tárgy­ból bu­kásra áll, foly­ton lóg az is­ko­lá­ból a mocs­kos szájú di­ák­tün­tető“, de a java csak azután következik. A cikkíró olyan hányingerkeltő és gyűlöletes stílusban írt a lányról, amilyenre a rendszerváltás utáni magyar sajtótörténetben aligha volt példa. Egy ízben pl. “túlkoros handabandázónak” nevezte, egy másik alkalommal “Nagy Mocskos Blankának” és “mosdatlan szájú leányzónak”.

A Ripost szerint Nagy Blanka “reménytelenül gyenge” tanuló, aki sokat lóg a suliból, és több tárgyból bukásra áll. Hogy mire alapozzák információikat, az nem derül ki a cikkből, de a Ripost módszereit ismerve nem nehéz elképzelni, hogy az egész nettó hazugság. De még ha nem is lenne az: senkinek semmi köze hozzá, hogy Blanka milyen tanuló, ha gyenge, ha nem, ez nem teszi se többé, se kevesebbé. Kiállása így is úgy is rendkívül bátor tett, még aki nem ért egyet a stílusával, az sem tagadhatja, hogy ilyen fiatalon kiállni az illiberális rezsimmel szemben nem kis bátorságról tanúskodik.

Nem úgy a Ripost szerint, ami a cikk talán leggusztustalanabb pontján még a szexuális jellegű célzásoktól sem riad vissza, amikor azt írja, hogy

Blanka “sejtelmes és erotikus” mosoly kíséretében nyilvánítja ki a gondolatait,

amely gesztusokat bizonyára valamilyen szexfilmből kölcsönözhetett.

Mintha ez nem lenne elég, azt is felhozták, hogy a lány “nyilván” nem fog bekerülni a Színművészetire, ahova szeretne, hiszen bizonyára érettségije sem lesz, miután két érettségi tárgyból bukásra áll. Nem tudjuk, hogy van vele az olvasó, de ha a mi gyerekünkről írnának így, addig nem nyugodnánk, amíg alaposan meg nem emlegeti a névtelenségbe burkolózó gyalázkodó.

Aki a teljes okádékra kíváncsi, az alábbi linken elolvashatja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!