Úgy kitálalt a Fidesz amerikai kampány tanácsadója, hogy a legdurvább Orbán hívőnek is el kell gondolkoznia

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Nagyjából minden épeszű ember tudta eddig is, hogy a Soros Györgyről terjesztett kormányzati propaganda nélkülöz minden valóságalapot. Most viszont, erre bizonyíték is van, még a legelvetemültebb Fidesz hívőnek is, ugyanis az egész ötlet egyik kitervelője tálalt ki egy svájci magazinnak, melyet itthon a 24.hu hozott le.

George Birnbaum, az azóta elhalálozott Arthur Finkelstein üzlettársa először beszélt a nyilvánosságnak arról, hogyan dolgozták ki a Soros Györgyöt támadó kampányt először a  Fidesz számára és hogyan tették azt később más országokban is alkalmazhatóvá.

“Olyan témákat kell felhozni, amelyektől félnek az emberek, és ezt úgy tálalni, hogy úgy tűnjön, hogy a veszély a baloldalról jön”

– írta Finkelstein már 1972-ben Richard Nixon amerikai elnöknek, amiből jól kiviláglik, hogy a tanácsadó a a választók egymás ellen fordításában látta a legnagyobb eredményt hozó taktikát, megfejelve egy nagy adag félelemkeltéssel.

Birnbaum többek között azt is elkotyogta a svájci lapnak, hogy hivatalosan a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány kötött velük szerződést, nem pedig a kormányzat vagy a Fidesz, így Orbánék joggal mondhatták, hogy ők bizony nem fizetnek az amerikai kampány tanácsadóknak. A 2010 és 2014-es kétharmados Fidesz győzelem után már nem volt értelme az ellenzéki pártokat megtenni ellenségnek, mert azok már eléggé le voltak gyengülve, és szétaprózódtak. Új ellenséget kellett gyártani:

“Arthur mindig azt mondta, hogy a szövetségesek annak idején nem a nácik ellen harcoltak, hanem Hitler ellen, az amerikaiak pedig nem az Al-Kaida, hanem Oszáma bin Láden ellen”

– idézi mentorát Birnbaum. Így tehát meg kellett találni azt a személyt, aki meg tudja testesíteni Magyarország összes problémáját, aki ellen uszítani lehet a választókat. A végeredmény kialakításában pedig jó partner volt Orbán, hiszen

Orbánnak az a rögeszméje volt, hogy létre kell hozni egy alternatív, az eddigieknél drámaibb történelmi narratívát Magyarország számára

Innen már csak egy lépés volt, hogy összekössék a nevét a migrációval, egy személyben ő legyen a felelős az európai bevándorlásért, az alapítványa által támogatott civil szervezeteket törvénnyel bélyegezzék meg, és elüldözzék Budapestről az általa támogatott egyetemet. Mindezt megtámogatva milliárdos költségvetésű plakát és média kampánnyal, tudván, hogy bár az egész hazugság, a szavazóik vevők erre, és el fogják hinni. Birnbaum ezt így fogalmazta meg:

“Annyira nyilvánvaló volt. Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni.”

Így lett a magyar származású milliárdosból ma már a világ tetszőleges országában felhasználható ellenség. Fidesz szavazók, békemenetesek, gratulálunk!!!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!