Pofátlan vádaskodás: Hende Csaba besokallt a szombathelyi döntéstől

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az ellenzék összefogott és Szombathelyen egy rendkívüli képviselő ülésen arról döntöttek, hogy a város cégei nem fogják bevezetni a “rabszolgatörvényt”. A kedden tartott ülést a fideszes képviselők bojkottálták távolmaradásukkal, csak Puskás Tivadar polgármester jelent meg rajta. Így végül az összefogásnak köszönhetően a város leszavazta a törvénymódosítást, legalábbis helyi szinten – közölte a 444.hu.

Szombathely közgyűlése továbbá felszólította Hende Csabát, a térség kormánypárti képviselőjét, hogy tegyen kísérletet arra vonatkozólag, hogy teljes egészében vonják vissza a túlóratörvényt.

Hende szerint már maga a felvetés is, hogy ő erre kísérletet tegyen nevetséges. A Vaol.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy szerinte a “munka törvénykönyve módosítása csak mondvacsinált ürügy volt a Gyurcsány Ferenccel teljesen összenövő ellenzék számára, ami köré megszervezhette az agresszív, többfelvonásos botrányelőadását. Országosan és itt, helyben egyaránt.”

A kormánypárti képviselő továbbá elmondta azt is, hogy az önkormányzati cégektől bekért adatokból kiderült, eddig sem túlóráztattak, vagy csak alig, és ez a jövőben se lesz másképp.
Az indok pedig meglepő: “megjegyzem: a korábbi túlóraszámok emeléséhez szükséges többletforrások sem állnak az önkormányzati cégek rendelkezésére.”

Az interjúban végül visszatért az országos politikára és kijelentette: “ha ugyanis végignézek a parlamenti rendzavarásban részt vevő és a tüntetéseken megjelenő arcokon, akkor azt látom, hogy ők bizony ugyanazok, akiknek a hatalma idején az államcsőd széléig sodródott Magyarország. És került adósságcsapdába Szombathely. Halkan kérdezem: amikor vezető helyzetben voltak, akkor miért nem számított nekik a magyar emberek élete és sorsa?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!