Elképesztő adatok kerültek napvilágra – ezt jelenti a teljes foglalkoztatottság?

Míg az Orbán-kormány azzal kampányol, hogy Magyarország nem lesz migránsország, és nem külföldiekkel szeretnék feltölteni a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatokat, addig intézkedéseik egész mást mutatnak.

A DK képviselője, Dr. Oláh Lajos tett fel írásbeli kérdést Orbán Viktornak, melyben arra volt kíváncsi, hogy “hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon?”
A választ végül Varga Mihály megbízásából Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium államtitkára adta meg. Válaszában először leszögezte, hogy “a kormány a munkaerőhiányt nem vendégmunkásokkal kívánja orvosolni, hanem a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának” – közölte a 444.hu.

Ezt követően számszerűen megadta, hogy pontosan hány külföldi kapott munkavállalási engedélyt, ami szöges ellentétét tükrözi annak, amit levele elején fogalmazott meg. E szerint 2016-ban 6303, 2017-ben 9274, 2018-ban pedig már 11 ezer munkavállalási engedélyt adtak ki a hatóságok.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szeptember végén tett legutóbb közzé egy statisztikát, ami alapján világosan látni, hogy 2018. harmadik negyedévében munkavállalás céljából 150 százalékkal több külföldi érkezett Magyarországra, mint egy évvel korábban. Valamint a közzétett statisztikából az is kiderül, hogy a hivatal szeptember végéig összesen 69 848 tartózkodási engedélyt adott már ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!