A pápa kíméletlenül lealázta a kormányt – régen kaptak ekkora pofont az egyháztól

Döbbenetes kommentekkel gyalázzák a hír kapcsán Ferenc pápát a keresztény erdélyi magyarok.

A Cotidianul portál a QMagazine-ra hivatkozva közölte, miszerint Csíksomlyót is felkeresi idei romániai látogatásán Ferenc pápa. A román sajtó információi szerint a katolikus egyházfő május 31-én érkezik meg a román fővárosba, és három napot tölt az országban. Ez idő alatt Kolozsvárra és Iaşi-ba is ellátogat, de Balázsfalvát és Csíksomlyót is felkeresi.

Pedig a magyar kormány miniszterelnök-helyettese, az ölős álkeresztény se nem demokrata Semjén Zsolt igen erősen pedálozott még ősszel, hogy hazánkba csábítsa az egyetemes egyházfőt.

Semjén októberi vatikáni látogatásán Pietro Parolin szentszéki államtitkárral tárgyalt többe között a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről, illetve Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáról is – saját tájékoztatása szerint több mint másfél órán át. A megbeszélésen szó volt az egyházi iskolákról, illetve arról, hogy mennyire rendezett és modellértékű az állam és egyház kapcsolata Magyarországon.

A tárgyaláson szó volt a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről is – közölte Semjén Zsolt. Ezzel összefüggésben a politikus elmondta: a pápát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar kormány egyszerre hívta meg, ezt Áder János államfő tolmácsolta is korábban.

Amit nem említett meg, hogy nemhiába gyalázta „Isten földi helytartóját” a magyar kormány hallgatólagos egyetértésével egy Bayer nevű sváb a kormánymédiában, aki az egyházfőt “demens vénembernek” és “gazembernek” titulálja.

Az itthoni gyűlölethullám átcsapott a határon túlra is. Egy erdélyi fb-csoport feltehetően mélyen katolikus tagjai az alábbiakkal kommentelték a hírt:

„Remélem, hogy ott valamelyik székely honfitársam megmondja neki hogy nagyon rossz úton jár a bevándorlással kapcsolatosan”

„Ugyan!Közelébe sem kerülhet senki!Amúgy, akiben van egy kis tartás, az el sem megy oda, ahol ez a sátánfajzat megjelenik!”

„Sátán szennyezi be a szenthelyünket!”

„Oda ne engedjétek ezt a vén moslékot a valódi szent helyre!”

„Remélem a medvék is ott lesznek.”

És így tovább.

Pápa

Természetesen nem minősítenénk senki világnézeti, sem vallási hovatartozását, mindebben mindössze az a döbbenetes, hogy olyan helyről érkeznek ezek az itthonról szított zsigeri gyűlöletek, ahol a magyar kormány közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt csak a székelyudvarhelyi projektekre:

-Másfél milliárd forintból újulhatnak meg a Tamási Áron Gimnázium egyházi tulajdonban levő épületei,

-441 millió forinttal támogatja a magyar állam a Székelyudvarhelyi KC kézilabdaklub akadémiájának a létrehozását,

-200 millió forintot kap a református egyház a főtéri temploma felújítására,

-A városi önkormányzat által működtetett Tomcsa Sándor Színház is 70 millió forintos támogatáshoz jut.

-Az Erdélyi Református Egyházkerület pedig 27 milliárd magyarországi közpénzt kap az ablakba.

A csíksomlyói ferencesek a további felzúdulást elkerülendő megerősítették, hogy az idei pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. Mivel Ferenc pápa romániai látogatása keretében június 1-jén látogat Csíksomlyóra, így a hagyományos búcsún nem lesz jelen.

Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a pápa a csíksomlyói nyeregben június 1-jén fog szabadtéri misét bemutatni.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: A pápa kíméletlenül lealázta a magyar püspöki kart – Magyarországra nem, de Csíksomlyóra ellátogat címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!