Azt az embert élteti Orbán, aki szerint a nők annyit sem érnek, hogy megerőszakolják őket

Kivételesen olyan társaságba került a magyar miniszterelnök, ami könnyen lehet, még nála is sokkal rosszabb.

Madarat tolláról, embert barátjáról, tartja a mondás. Orbán Viktorra ez sokszorosan igaz, elég csak végiggondolni, kikkel veszi körül magát az elmúlt években. Ott van például Vlagyimir Putyin, a szovjet birodalmi álmokat dédelgető orosz diktátor, akinek eladta a paksi bővítéssel a magyarok jövőjét. Vagy Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki lerombolja országa évszázados atatürki hagyatékát a totális illiberális állam kiépítésével.

De Nikola Gruevszkivel, a korrupcióért börtönre ítélt volt macedón kormányfővel kötött barátsága is messze földön híressé vált, miután magyar diplomaták segítségével segített Magyarországra szöktetni őt az igazságszolgáltatás elől. Ezek után nem hittük volna, hogy valaha ezt mondjuk, de újonnan kötött barátsága talán még az említetteknél is gyomorforgatóbbnak ígérkezik,

Jair Bolsonaro frissen beiktatott brazil elnök ugyanis olyan kijelentéseket tett az elmúlt években/évtizedekben,

ami még ezen a “díszes” társaságon belül is kiemelten visszataszítóvá teszi őt, és ami még Orbán baráti mércéjével mérve is szinten alulinak tűnik. Bolsonaro nemcsak rasszista és homofób (ez még talán nem is annyira furcsa egy szélsőjobboldali embertől, mondhatni egyfajta szériatartozéka), de vállaltan szexista és nőgyülőlő is. Íme néhány megszólalása:

  • Néhány éve egy parlamenti vita során azt mondta egy képviselőtársnőjének, hogy “még annyit sem ér, hogy megerőszakolja”. Ezt később azzal egészítette ki, hogy “meg sem érdemelné, hiszen annyira ronda”.
  • Egy másik alkalommal azt fejtegette, hogy szerinte miért van rendben, hogy a nők kevesebb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak.
  • Tavaly egy interjúban úgy nyilatkozott, a képviselőként neki járó lakástámogatást arra használta, hogy “szexeljen különböző emberekkel”.
  • Miután négy fia után született egy lánya is, a dolgot “pillanatnyi gyengeségnek” titulálta.

Ismeretes, tegnap sajtótájékoztatóján Orbán a ma létező legjobb kereszténydemokrata modellnek Brazíliát nevezte. Az olvasóra bízzuk, hogy eldöntse, az iméntiek ismeretében egyetért-e a miniszterelnökkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!