Orbán elvesztette a fejét: olyat mondott a sajtótájékoztatón, amiből még botrány lesz

A mai kormányinfón Orbán elárulta magát, és kifejtette, mi is szerinte az idei EU parlamenti választások célja.

Egyértelművé tette, hogy már nem a jobb-bal felosztást tekinti a politikai tengely két végpontjának, de nem is az EU szkeptikus-EU párti erők felosztást tartja helyesnek, hanem a migrációt ellenzők és segítők harcának tartja az elkövetkező választást. Az, hogy ez téves elképzelése Orbánnak vagy csak sulykolt propaganda szövege, eldönteni nem tudjuk, de alapvetően hamis, a hagyományos bal- és jobboldali értékek ma is léteznek, és kitapintható köztük a különbség.

Azonban a legdurvább mondatai azok voltak, ahol a célt határozta meg:

  • legyen az EP-ben többségük a migrációt ellenző pártoknak;
  • legyen utána az Európai Bizottságban többségük a migrációt ellenző biztosoknak;
  • legyen a Fidesz a legsikeresebb párt – legalábbis az Európai Néppárton belül.

Ez abban a relációban érdekes, hogy jelenleg az Európai Néppártot, melynek legsikeresebb pártja kíván lenni, nem határozható meg bevándorlás ellenesnek, vagy támogatónak, ugyanis ez a felosztás nem létezik az EU-ban. Egyszerűbb a képlet, vannak feltörekvő szélsőjobboldali pártok -Orbán őket hívja migrációt ellenző pártoknak- melyek élére akar állni Orbán.

„Legyen az EP-ben többségük a migrációt ellenző pártoknak” – nem a saját pártcsaládjának szurkol, hanem a szélsőjobbnak, hiszen tudja, csak ott van jövője. Ez egyértelmű kijelentése, hogy vagy a néppártot akarja szétszakítani, vagy kilépni onnan, de mindenképpen a többséghez akar tartozni, ami reményei szerint a szélsőjobb pártjaiból fog állni.

Majd később a következőt mondja újságírói kérdésre:

„Torkig vagyok azzal, hogy amikor az Európai Néppárt szövetségeseket keres, akkor az a migráció párti oldalon keresi”.

Értik, ugye? Torkig van a saját pártjával, torkig van azzal, ha valahol nem az ő egyszemélyi akarata érvényesül. Ez mindent elárul arról a zsigerből, indulatból való politizálásról, amit ő folytat, nem a migráció, nem a kereszténység itt a kérdés, hanem ezek mögé bújva a saját hatalmának megerősítése.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!