Börtönbe kerülhet a Momentum elnöke? Már nyomoznak ellene Pintérék

Fekete-Győr András a decemberi tüntetések egyikén eldobott egy füstgránátot, meg is lett a baj.

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, nyomozást rendeltek el Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével szemben, miután egy decemberi tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrök felé. A Központi Nyomozó Főügyészség

hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást,

hiába nem sérült meg senki a hírek szerint. A hvg.hu kérdéseire adott válaszukból kiderült, hogy a feljelentést eredetileg egy magánszemély tette meg, de később hivatalból a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is benyújtotta, elvileg már december 18-án.

Fekete-Győr András elmondta: még nem kapott hivatalos értesítést, amiben tájékoztatták volna az ügyről. Ő mindenesetre Orbán Viktort tartja felelősnek a kialakult helyzetért, szerinte

ne lepődjön meg az a rendszer, amely csak az erő nyelvén ért, ha az emberek visszatámadnak.

A Momentum elnöke úgy fogalmazott: a felelősség azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket. Név szerint is megnevezte Orbánt, mint mondta, a miniszterelnököt terheli felelősség az utcai ellenállás minden pillanatáért.

Fekete-Győr egyben üzent a nyomozóhatóságoknak is.

A “közmédiában” a képviselőket verő fegyveres biztonsági őrök ellen nem indul eljárás? (…) Mit csinál az uniós pénzeket ellopó Tiborcz István szabadlábon?

– kérdezte. Sajnos kételkedünk abban, hogy választ fog kapni kérdéseire a politikus, bár tény, hogy a kérdések talán eleve költőiek, hiszen mindnyájan pontosan tudjuk rájuk a válaszokat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!