Összeállítottuk a NER legnagyobb seggnyalóit: II. rész: a médialakájok

Forrás: TV2 Tények

A médiával folytatjuk tegnapi összeállításunkat, tartsanak velünk!

Nagy vállalkozásba vágtuk a fejszénket: megpróbáltuk összeállítani a NER legnagyobb seggnyalóinak listáját. Mivel annyian vannak, kategóriákra bontottuk őket, az I. részben a politikusokról ejtettünk szót. A II. részben a hátországukat jelentő propaganda- és revolvermédia legismertebb arcai kerülnek terítékre.

Íme a lista.

10. Jurák Kata

Az aranyérmes rikácsoló újságírónőt/propagandistát akkor ismerhette meg a közvélemény, amikor egy nemzeti ünnepünkön korábban sosem látott, aggresszióval párosuló szervilizmussal esett neki az Orbán ellen tüntetőknek. Jurák azóta is a “felfelé nyal, lefelé tapos” típusú elvtárs alsótápláléklánc-beli szimbóluma.

9. Bencsik András

A Magyar Demokrata főszerkesztője mindig az első, ha esély adódik egy kis feketeöves birkabégetésre, nem hiába szokott az első sorban állni a Vezért istenítő békemeneteken. Néha azért ő is tud tévedni, Márki-Zay Péter meglepetésszerű hódmezővásárhelyi győzelme után például annyira megijedt a lehetséges elszámoltatástól, hogy zavarában majdnem megdicsérte Soros Györgyöt. Persze csak majdnem.

8. Velkovics Vilmos

Meg kell adni, bár még csak a 8. helynél járunk, kevés kígyónyelvűbb gazembert ismerünk Velkovicsnál, a Mészáros TV felkent orbánista műsorvezetőjénél, úgyhogy ez nem kis elismerés. Velkovics mindent megtestesít, ami szar a NER-ben: pökhendi, mégis szolgalelkű, ravasz, de legalább ostoba. Míg élünk nem feledjük el legendás csörtéit az ellenzékkel, pl. mindig lehet rá számítani, ha középiskolások porig alázásáról van szó.

7. Huth Gergely

A Pesti (vagy Prosti, kinek hogy tetszik) Srácok társalapítójáról, egyben felelős szerkesztőjéről annyit érdemes tudni, hogy a magyar sajtótörténet egyik fekete napját, a független konzervatív média sárba tiprását a G-nap után szabadon I-napnak, vagyis az Igazság napjának nevezte. Nincs olyan tisztességes újságíró a világon, aki a HírTV visszavételét, szekusokkal való megszállását éltetné, nem úgy Huth, aki egyenesen ünnepnapnak tekinti. Persze mi mást várnánk attól az embertől, aki milliókat kap a kormányzattól olyan célokra, mint hogy ’56 arculatára átépítse saját kocsmáját.

6. G. Fodor Gábor

A 888.hu nevű szennyportál alapítója az Orbán-kormány egyik legnagyobb közpénzes uszítójának számít. GFG-nek köszönhetjük, hogy a magyar közéletbe is megérkezett a politikusok magánéletét is támadó bulvártempó. Mióta a 888 betámadta Tóbiás József korábbi MSZP-elnök családját, szinte mindennapossá váltak az ellenzéki politikusokról szóló lejáratóaanyagok. Az azonban elévülhetetlen érdeme, hogy ő volt az, aki évtizedek múltán elköpte: a polgári Magyarország víziója a Fidesznek sosem volt több politikai terméknél. Kapott is ezért az övéitől rendesen, szinte megsajnáltuk. Ja, nem.

5. Schmidt Mária

A Terror Háza igazgatója relatíve újnak számít médiakörökben, ennek ellenére kevés ember futott akkorát olyan rövid idő alatt, mint ő. Elég volt csak néhány hónapig birtokolnia a korábban az egyik legszínvonalasabb hetilapnak számító Figyelőt, hogy szinte sztálini szintre aljasítsa: a harmadik kétharmad után teljesen szükségtelenül civileket kezdett listázni az újságban, mindezt pusztán azért, hogy szerezzen pár pirospontot a diktátornál. Amúgy pusziljuk Dózsa Lászlót (1942-).

006
Schmidt Mária kép: Nol.hu

4. Liszkay Gábor

Könnyen lemaradhatott volna a jó öreg Liszkay a listáról, ha a G-napon úgy dönt, korábbi főnökéhez, Simicska Lajoshoz marad inkább hű. De nem igy lett, Liszkay nagyon jól tudta, merről fújják a passzátszelet, meg is kapta érte a jutalmát. Orbán őt bízta meg a több száz kormánypárti propagandamédiumot tömörítő, tavaly év végén felállított gigamédiaholding vezetésével, mondhatni, idéntől ő a Fidesz hazugsággyárának legfőbb vezetője.

3. Habony Árpád

Kevés hírhedtebb ember akad a 2010-es évek Magyarországán az ibizai kokaincsászár Habony Árpádnál. Olyan ő, mint Columbo felesége; mindig hivatkoznak rá, de a valós szerepéről sokat nem tudni. Az mindenesetre erősen valószínűsíthető, hogy az egykori vitrinharcosnak sok köze van ahhoz, hogy a NER Finkelstein halála után is rajta tudott maradni a propagandakormányzás spindoktori ösvényén.

2. Bayer Zsolt

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosát talán nem véletlenül nevezik a magyar Göbbelsznek. A politikai ellenfeleit patkánynyelven osztó Bayer ha kell, a vérükön-taknyukon rángatná ki a jogaikért tüntető civileket a Parlamentből, ha pedig úgy van, úgynevezett békemenetet szervezve kezd háborús pszichózisba. Mindezért ráadásul a jelek szerint Lovagkereszt is jár neki.

1. Mészáros Lőrinc

Ahogy az I. részben ígértük, nincs olyan Orbánseggnyaló-lista, melynek élére ne lenne bérelt helye Mészáros Lőrincnek. A médiavállalkozóként is páratlanul sikeres Mészárosnál keresve sem lehetne találni tökéletesebb strómant: kellően okos, hogy ne mondjon semmit, de kellően ostoba, hogy ne is tudjon.

És akkor most jöjjenek a méltatlanul mellőzöttek:

Marsi Anikó és Gönczi Gábor – az RTL Klub Fókusz című műsorából a TV2 Tényekébe ejtőernyőző két műsorvezető a hazugsággyár talán két legemblematikusabb figurája. Egy ország teszi fel nap mint nap a kérdést: hogy tudnak ezek esténként a gyerekeik szemébe nézni?

Rákay Philip – a Fidesz nagygyűléseinek lelkes házigazdája 2017-ben is nagyot futott, PR-cége honlap nélkül is 150 millió forintos bevételt termelt. Alig várjuk a tavalyi eredményei beszámolóját.

Németh Balázs – az ember, akinek jóllehet, még az anyja sem tudja a nevét (nekünk is időbe telt utánanézni), az arcát azonban mindenki ismeri, az ugyanis egyet jelent a fideszes médialakájsággal.

Mészáros Imre – a Gój Motorosok vezetője rojtosra koptatta a nyelvét a G-nap után a Szabadfogásban, egy ízben még Puzsér Róbertet is nyakon öntötte, csak hogy bizonyítsa párthűségét.

A lista I. részét az alábbi linken megtekinthetik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!