Judith Sargentini üzent Orbánnak a brüsszeli demonstráción!

MTI FOTÓ: MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / SZECSÕDI BALÁZS

A magyar ellenzéki pártok újabb kormányellenes tüntetést tartottak, ezúttal Brüsszelben. A felszólalók között volt Judith Sargentini zöldpárti holland képviselő is, akinek a nevéhez fűződik a magyar jogállam leépüléséről szóló jelentés és melyben kezdeményezte a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben – közölte a 444.hu.

“Büszke holland és büszke amszterdami vagyok. De ez nem rettent el attól, hogy kritizáljam az országomat. Ettől nem kevésbé vagyok holland, hanem még inkább. A kormány bírálata fontos egy demokráciában. A független média nélkülözhetetlen egy demokráciához” – mondta beszédében Sargentini.

Majd így folytatta a holland képviselőnő a beszédét: “Meghatott, amikor láttam a magyarokat karácsony előtt, és ezen a héten is az utcákon gyülekezni, és hogy az ellenzéki pártok is mind ott voltak, fontos az összefogás”.

Ezután beszélt arról is, hogy súlyos problémák a kisebbségek sérelmei és az idegenellenesség is, viszont szerinte a magyar állampolgárok szabadságjogai miatt fontos a magyar jogállam védelme.
Judith Sargentini továbbá kijelentette, hogy az EU-nak azt kéne üzennie: “Orbán Viktor, így nem bánhatsz saját polgáraiddal”.

A Brüsszelben tartott demonstrációt többen is élőben közvetítették telefonjaikkal. Így tett Ujhelyi István szocialista EP-képviselő is, akinek felvétele itt megtekinthető.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!