Gyáván sunnyognak: senki nem mert válaszolni az ellenzéknek

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Közösen kezdeményezte az MSZP és a DK az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságánál, hogy foglalkozzanak az ülésen a tervezett napirendi pontokon kívül az MTVA-ban történt erőszakos esetekről, a rendőri intézkedés elmulasztásáról, és essen szó Nikola Gruevszki szöktetésének ügyéről is – adta hírül az atv.hu.

Az említett pártok azt szerették volna, ha a belügyminiszter és az országos rendőr-főkapitány elmondják véleményüket a bizottság előtt az MTVA épületében történt országgyűlési képviselőket ért incidensek kapcsán, és azzal kapcsolatban, hogy milyen körülmények között érkezett Magyarországra a volt macedón miniszterelnök.

A Gruevszki-ügy kapcsán az MSZP és a DK szerette volna meghallgatni a rendészeti bizottság ülésén a bevándorlási hivatal vezetőjét és Szijjártó Péter külügyminisztert is, valamint Vadai Ágnes és Harangozó Tamás közös közleménye szerint kezdeményezték a honvédelmi miniszter meghallgatását is azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök „luxus-utazásokra” használja a honvédelmi repülőgépeket.

Mivel a Fidesz nem vette napirendre sem az MTVA-ban történteket sem pedig a Gruevszki-ügyet, így a két párt képviselői kivonultak az ülésről.

A történtek után közös közleményt adtak ki miszerint: „Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!