Összeállítottuk a NER legnagyobb seggnyalóit: I. rész: a politikusok

Új cikksorozatunkban egy kérdésre keressük a választ: kik a NER legnagyobb seggnyalói?

Mivel annyian vannak, a feladat nem volt könnyű, ezért úgy döntöttünk, kategóriákra bontjuk őket. Az első részben a politikusokkal foglalkoztunk. Természetesen mivel százezrek járulnak hozzá Orbán önkényuralmi rendszerének fennmaradásához, a lista a teljesség igénye nélkül készült, azon csak a legismertebb és (talán) legnagyobb seggnyalókat soroltuk fel.

Nem szaporítjuk a szót, lássuk a listát.

10. Volner János

A Jobbik egykori alelnöke, a Nemzet Örökös Proletárja mióta kirúgták pártjából, mást sem csinál, csak a Mi Hazánk Mozgalom nevű neonyilas Fidesz-fiókszervezet tagjaként próbálja bomlasztani a centrális erőtér lebontásához szükséges összellenzéki együttműködést. Legutóbb már odáig is elment, hogy veréssel fenyegesse meg a rabszolgatörvény ellen tüntetőket, akiket Facebook-oldalán „ballib csürhének” nevezett. De emlékezetes volt gyalázatos szereplése az EchoTV-ben is, ahol versenyfetrengőknek titulálta a köztévé székházában bántalmazott ellenzékieket.

9. Morvai Krisztina

Egykor szintén a Jobbik színeiben indult az EP-választásokon, ám mióta a párt középre pozicionálja magát, Morvai kiesett a pixisből. Feltesszük, ezt annyira azért nem bánja, a magát „nemzeti jogvédőnek” tartó képviselőnek ugyanis egy dolog volt mindig igazán fontos: a balhékeresés. Morvainak nem elvei, még csak nem is érdekei vannak, őt egy dolog érdekli: a balhé, annak az oldalára áll, ahol a legnagyobbat reméli. A menekültválság óta ez kétségkívül a Fidesznél elérhetőbb, főként miután a Jobbik évekkel ezelőtt elengedte a „cigánybűnözés” ügyét.

8. Szájer József

A Fidesz EP-képviselője már akkor örökös hitet tett a NER mellett, amikor hozzásegítette Orbánékat a III. Magyar Köztársaság Alkotmányának a fideszes alaptörvényre való lecserélésére. Sajnos azóta sem sikerült kivennie a nyelvét vezére hátsójából, amint azt tavaly ősszel a Sargentini-vitából láthattuk. Szájer olyan habzó szájjal kommunistázta akkor a jogállamiságot a magyar kormányfőn számon kérő EP-képviselőtársait, mintha nem lenne holnap, és mintha nem tudná nagyon is jól, hogy pártja az elmúlt években lényegében restaurálta az egykori állampárt rendszerét.

7. Rogán Antal

A propagandaminiszternek sem kell a szomszédba mennie, ha egy kis seggnyalásról van szó, nem véletlenül bízta rá Orbán Viktor a kormánykommunikációt. Rogán mindig pontosan tudja, mit kell hazudnia, kellő egyensúllyal érzi, hogy kell keverni az arrogáns fensőbbségeskedést a legalávalóbb szolgalelkűséggel. Szuperképessége, hogy még ha hazugságon is kapják, perceken keresztül tudja állni a legcikibb ütéseket, amint az meg is történt emlékezetes helikopterügye után.

6. Németh Szilárd

A rezsicsökkentés koronázatlan királya igazán a menekültválság óta tudta megmutatni, hogy mire képes. Gyakran előfordul, hogy még magából sem rest bohócot csinálni, csak Orbán érdekei ne sérüljenek. Tele pofával sorosozik, migránsozik, kitakarítaná a civil szervezeteket, a sarki kebabostól félti a magyar gasztronómiát, teljesen mindegy, semmi nem drága, csak Éljen soká a Párt.

5. Balog Zoltán

A korábbi emberminiszter éveken keresztül mindent megtett, hogy bérelt helye legyen a listánkon. Ha kellett, tönkreverte az oktatást, ha úgy hozta a szükség, a tönk szélére sodorta az egészségügyet, semmi nem számított, amíg ki nem elégítette a kormányfő hatalmi törekvéseit. A lelkészként is tevékenykedő egykori politikusról korábbi gyülekezetbeli társai azt mondták: istenként tiszteli Orbán Viktort, szentül hiszi, hogy a miniszterelnök az Úrtól kapott feladatát teljesíti.

4. Kovács Zoltán

A kormányszóvivőből lett nemzetközi kommunikációs államtitkár legújabb pozícióját is csak annak köszönheti, hogy a legalávalóbb seggnyalásokkal segíti meg angolul Twitteren az Orbán-kormány külpolitikai pávatáncait. Mindegy, hogy a CEU-ról kell hazudni, vagy a Heinekent kell szidni egy kormányinfón, Kovácsra mindig lehet számítani. Kivéve talán, amikor Kálmán Olga kérdésére kell válaszolnia az Egyenes beszédben, mert akkor hajlamos rá, hogy egyetlen mondattal lebuktassa a teljes kormánypropagandát.

3. Szijjártó Péter

Szijjártó volt már minden: kampányfőnök, miniszterelnöki szóvivő, kabinetfőnök, külpolitikai államtitkár, jelenleg épp külügyminiszter. Ránézésre nehéz felfedezni a kapcsolatot a különböző pozíciók között, de elég csak a futsalos miniszter ábrázatát közelebbről szemügyre venni, hogy beugorjon a válasz: persze, hogy a seggnyalás. Legutóbb épp a CNN-en sikerült a sírig égetnie a magyarokat, amikor a jogállamiság helyzetét érintő műsorvezetői kérdésekre csak annyira futotta, hogy sértegetéssel vádolja a kérdezőt.

2. Semjén Zsolt

Ugyan ki felejthetné el a szarvasvadász kereszténydemokrata miniszter szerelmes pillantásait, miközben Orbán Viktor ellenzéki kérdésekre válaszol? Semjén mindig az első, ha meg kell tapsolni a kormányfőt, egy kommunista pártfunkcionárius is megirigyelné azt a feketeöves seggnyalást, amit a politikus napi szinten művel.

1. Mészáros Lőrinc

Ugyan már szögre akasztotta politikusi pályafutását a közönséges gázszerelőből milliárdos strómanná avanzsált egykori felcsúti polgármester, de bármilyen Orbán-seggnyaló listáról is legyen szó, senki nem bitorolhatja el tőle az első helyet. Ugyan ki más kaphatná meg, ha nem az az ember, aki Orbán Viktor portréját akasztotta ki a dolgozószobájában?

És akkor most jöjjenek azok, akiket méltatlanul kihagytunk a listáról, de említést mindenképp érdemelnek.

Kósa Lajos – mindenki Lalija akár 5 percet is képes némán baktatni a hidegben, ha arról van szó, hogy megóvja Orbán választási esélyeit a kellemetlen kérdésektől.

Áder János – a Nemzet Tolla bármit aláír, amit a miniszterelnök elérak, feltéve ha az a NER érdekeit szolgálja.

Hollik István – a választáson ugyan elbukott, de a nyelvét nem hagyhatták veszni, gyorsan oda is ajándékoztak hát neki egy kormányszóvivői pozíciót az új ciklusban.

Halász János – a Fidesz frakciószóvivője nem a bátorságáról híres, nem egy sajtótájékoztatójáról menekült már fejvesztve, de a betanult habonyi paneleket bármikor képes visszaböfögni, megérdemli hát az említést.

Novák Katalin – a család felkent szentasszonya a két lábon járó cáfolata annak, hogy a miniszterelnök nem foglalkozik nőügyekkel. Ha vissza kell őket gyalázni a konyhába, mindig számíthatunk a jó öreg Katalinra.

Rétvári Bence – a krumpliosztástól a legváltozatosabb szakpolitikákig, nincs olyan téma, melyről ne lenne valami véleménye a kereszténydemokrata Bencének.

Kásler Miklós – ha valaki esetleg azt hitte, a Tízparancsolat Apostola nem Orbán megrendeléseit érkezett kamatoztatni az Emmi-be, az gondolja újra, elvégre Kásler Miklósról beszélünk.

Tállai András – az adóügyektől a benzinárcsökkentésig, Tállai mindenhez ért, főként ahhoz, hogy ne válaszoljon a kitartó újságíróknak.

Tuzson Bence – a bevándorlás témájában sokáig a párt előretolt ökleként Tuzson talán a leggyakrabban szereplő politikusa volt a Fidesznek a tévében, egy életre jóllaktunk a Soros-tervvel.

Hidvéghi Balázs – a Fidesz kommunikációs igazgatója legyen szó bármilyen témáról, sosem hazudtolja meg magát, hiszen mindig hazudik.

Kocsis Máté – a Fidesz frakcióvezetője pár év mellőzöttség után üstökösszerű karriert futott be, miután lehazaárulózta Simicskát, amiért lenyúlta a „jobboldaltól” a HírTV-t.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!