Bebukott a család – ezt már Matolcsy sem tudta kivédeni

Matolcsy György // kép: nol.hu

December közepén érkezett a hír, hogy Matolcsy György jegybankelnök az unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában álló Növekedési Hitelbankhoz felügyeleti biztost küldött, mivel a bank likviditási helyzete oly mértékben leromlott, hogy az indokolta a beavatkozást.

A jegybank nem csak felügyeleti biztost küldött az NHB-hez, hanem befagyasztotta a 7 millió forintnál nagyobb betétek kifizetését, megtiltotta a banknak az új hitelek kihelyezését, valamint “felszólította a bank vezetését és többségi tulajdonosát, hogy tegye meg a likviditási helyzet rendezéséhez szükséges intézkedéseket” – adta hírül a 444.hu.

Az Index értesülései szerint pedig ezen intézkedések mellett, a bank jövő héttől bezárja mind a kilenc vidéki fiókját és csak egy, a budapesti fiókja marad.

Matolcsy György unokatestvérének bankja, a Növekedési Hitelbank adott amúgy korábban hitelt a jegybankelnök fiainak bútorgyár és luxusvillák vásárlására, melyek között szerepel az a 400 milliós ingatlan is, melyben most maga Matolcsy György lakik.

Kíváncsiak vagyunk, vajon ezt a hitelt visszafizették-e a banknak, vagy nekik is szerepük van a “csődben”?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!