“Nem támogatja Orbánt? Akkor haljon éhen!” – undorítóan elbántak egy álláskeresővel

A bicskanyitogató esetről a 444 számolt be.

Vérlázító, de gyaníthatóan mindennapos esetről jelentetett meg cikket a 444. Egy patkányirtással foglalkozó férfi nemrégiben kirakta Facebookon profilképének az utóbbi időben az ellenzéki ellenállás szimbólumává lett O1G-emblémát (cikkeinket a témában itt és itt olvashatja). Több sem kellett munkaadójának, a férfi (aki a cikkben csak A. néven szerepel) állítása szerint karácsonyi bónuszt sem adott neki, sőt februártól új embert keresett a helyére.

A. ezért úgy döntött, új munka után néz, amit viszonylag gyorsan sikerült is találnia. Sajnos nem lett vége a kálváriájának: bár elmondása alapján az állásinterjúja jól sikerült, ahol leendő főnökével meg is beszélték az O1G-felirat ügyét, és akinek meg is ígérte, hogy politikai magánvéleményét a munka közben természetesen megtartja magának, két napra rá a főnök mégis azzal kereste meg, hogy nem fogja tudni alkalmazni.

A férfi erre rögzíteni kezdte a telefonbeszélgetést, és rákérdezett, hogy miért nem. A főnök döbbenetes módon azt válaszolta, hogy

ugyan neki megfelelt, de miután kapott egy telefont, kénytelen volt visszamondani a lehetőséget.

A. a 444-nek elmondta: igen, jól értették, a feltehetően komoly ügyfél azért gyakorolt nyomást a majdnem-munkáltatójára, mert nem akart ellenzéki patkány- és rovarirtóval dolgoztatni. A. szerint szomorú, hogy ma ott tartunk, hogy aki nem a Fidesz pártján van, az lényegében haljon éhen. Ha viccel akarnánk elütni a dolgot, azt mondanánk,

pedig gondoltuk volna, hogy kifejezett előnyt jelent egy patkányirtónak az álláskeresésnél, ha utálja Orbánt.

De sajnos ez nem egy vicces helyzet, ma munkavállalók százezrei vannak hasonló helyzetben Magyarországon, hogy ki vannak szolgáltatva a helyi elnyomó hatalom kénye-kedvének. Visszatértünk a Rákosi-korszakba: aki nincs velük, az csak ellenük lehet, még a kádári korra jellemző konszolidált békesség, a “ha nem ellenünk, velünk” társadalompolitikája sem érvényesül.

Isten hozott újra, ötvenes évek! Nem hiányoztál…

A telefonbeszélgetésről készült felvétel itt meghallgatható:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!