Mégis beolvasták az ellenzék követeléseit a köztévében, bár nem úgy, ahogy akartuk

Forrás: MTI

Nem hazudtolta meg magát a köztévé, az 5 pontot is csak egy lejáratóanyag közepén voltak képesek megemlíteni.

Hiába tüntettek tömegek az MTVA portáján, hiába követelte több tucat ellenzéki parlamenti képviselő a stúdió előtt, hogy olvassák be a tüntetők 5 pontját, a köztévé azóta sem volt hajlandó beszámolni ezekről. Végül egy híradós anyagukban mégis megtették, mindent elmond azonban a fideszes közmédia állapotáról, hogy mi vette őket rá erre.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke néhány napja interjút adott a hvg.hu-nak, melyben egy jó nagyot bakizott, nem tudta ugyanis fejből felsorolni a beolvasni kívánt követelések mind az 5 pontját. Idézzük az alábbi interjúrészletet:

„hvg.hu: Tudja fejből az öt pontot?

F-Gy. A.: A rabszolgatörvény visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független közmédia, a független bíróságok és… (hosszú csend)

hvg.hu: Csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Majdnem ment fejből mind az öt.”

Valóban elég kínos jelenet, egyből ki is használta a köztévé híradója a kívánkozó alkalmat, és beszámolt a Momentum-elnök csetlése-botlásáról. Mivel a riporter szó szerint idézte az iménti interjúrészletet, emiatt végül mégiscsak elhangzott az 5 pont a köztévében, bár tény, hogy nem úgy, ahogy azt eredetileg szerettük volna.

Egy dolog ebből mindenesetre talán nem csak nekünk, de minden nézőnek világossá válhat: a köztévé mára kizárólagosan a Fidesz politikai megrendeléseit teljesíti. Nehezen tudjuk legalábbis mással magyarázni azt, hogy az ellenzéki szavazók millióinak követeléséről

miért csak egy lejárató propagandaanyag közepén voltak képesek beszámolni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!