Már egymás hazugságait sem tudják követni: óriási káosz a Fidesz kommunikációban

MTI Fotó: Kovács Attila

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint tévedett Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, mikor azt mondta, hogy Orbán “hozott néhány olyan döntést, amelyet nem tudok elfogadni, amelyet a frakcióban nem tudunk elfogadni”, és ezen döntések közé sorolta például a CEU-ügyet is, adta hírül a 444.hu.

A CEU december elején hozta meg végső döntését, hogy az amerikai akkreditációjú programjait átköltözteti Bécsbe 2019 szeptemberétől. Budapesten csak azok folytathatják tovább, akiket már korábban felvettek.
Ezt próbálta meg a kormány letagadni, miután az egyetem elhatározta, hogy költözik.

A bejelentést követően több sajtótájékoztatón is elhangzott a kormány részéről, hogy a CEU költözése “politikai blöff”.
Ráadásul még a hazugságokat se tudta a kormány összehangolni, hisz míg Kósa Lajos szerint a CEU nem tud elköltözni Budapestről, mivel az soha nem is volt itt, addig Kovács Zoltán azt próbálja beadni külföldön, hogy “a CEU a jövőben is Budapesten működik majd”.

Az államtitkár Twitteren még azt is megjegyezte Webernek, hogy nem a CEU-val kéne foglalkoznia, hanem inkább a baloldal és az “antiszemita, idegengyűlölő” Jobbik összefogása miatt kéne aggódnia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!