Az NVB lényegében megüzente: neked itt sz*rhoz sincs jogod

Hiába távozott Patyi András, úgy tűnik, a szervezet ugyanúgy az állampárt megrendeléseit teljesíti.

Megpróbált népszavazást benyújtani a rabszolgatörvény ellen az ellenzék, a már patyitlanított Nemzet Választási Bizottság azonban

egyértelműség hiányában nem hitelesítette

a rendkívüli munka elrendeléséről és a munkaidőkeret legfeljebb 12 hónapos tartamáról szóló kérdéseiket.

A kérdéseket a Jobbik és a Momentum politikusai nyújtották be. Hajnal Miklós, a Momentum képviselője három kérdést tett fel, az első azt célozta, hogy ne lehessen kollektív szerződés esetén évenként 300 óránál több rendkívüli munkaidőt (közismertebb nevén túlórát) elrendelni. Az NVB ezt azzal söpörte le, hogy nem egyértelmű, hogy a kérdés érinti-e a törvénybe a jogalkotás során utólag bekerült önkéntes vállalás alapján végzett túlórát.

A második kérdés a munkaidőkeret legfeljebb (kollektív szerződés esetén történő) 12 hónapos maximalizálását próbálta meg elérni, de ezt is visszautasították, mondván a jelenlegi szabályozás szerint a kollektív szerződés a munkaadó és a munkavállaló érdekében is eltérhet. A harmadik kérdésben a napi munkaidőt próbálták évenként 250 órában korlátozni, de ezt ismét visszautasították az önkéntes vállalásra hivatkozva. Pintér Tamás jobbikos képviselő hasonló témákban nyújtotta be két kérdését, őt is a már imént említettekre utasították el.

Az ellenzék delegáltjai a hitelesítés mellett érveltek, de sajnos nem voltak elegen. A határozatok egyébként nem jogerősek, 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriánál.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!