Ezt senki nem gondolta, Orbán durván nekiment a focitámogatásoknak!

Csányi Sándor (jobb oldalt alul) Orbán Viktor társaságában egy focimeccsen MTI Fotó: Illyés Tibor

Hihetetlen döntés született: kormányhatározat maximalizálja a látványsportokra költhető TAO-s pénzek mértékét!

Ezt senki nem várta Orbántól, hiszen számolatlanul ömlöttek a fociklubokhoz a pénzek, és rossz nyelvek szerint a “visszaosztások” az oda címkézett adóbefizetésekből. Ez jelentős érvágás lesz ezeknek a sportágaknak, hiszen a futballra, jégkorongra, kézilabdára, kosárlabdára, röplabdára és vízilabdára költött összeg 2016-ban 113 milliárd forint volt, idén pedig ez nem lehet több mint 50 milliárd.

Elgondolkodtató a lépés háttere, hiszen akik ezeket a pénzeket felhasználták, egyértelműen Orbán hívei voltak/lettek. Ez viszont egy olyan komoly, majdnem 60 százalékos vágás, amely működési zavarokat okozhat az egyébként túlzottan nagyra nőtt, és az ésszerű gazdálkodáshoz nem szokott kluboknál. Felháborodás lesz, az biztos. Indul majd a jajjveszékelés, sportágak eltűnését fogják felvázolni, ami természetesen majd nemzethalálhoz vezet.

Nem tudjuk, mi áll a döntés hátterében, de abban biztosak vagyunk, hogy nem volt eddig sem jó ez a rendszer, és nem szolgálta egyetlen sportág érdekét sem, hogy teljesítménytől függetlenül, csak a kapcsolatoknak köszönhetően kapott egy-egy egyesület giga összegeket. Lehet, az a döntés oka, hogy már nincs akkora páncélszekrény Felcsúton, ahová beférne a TAO-s pénz, de inkább valószínűsíthető, hogy Orbánhoz is eljutottak azok a hírek, hogy a korrupció melegágyának tartott TAO-s rendszer bizony a saját választók szemét is csípi.

Nincs itt semmi látnivaló kérem, csak hideg politikai számítás, a kieső pénzeket meg majd megoldják “okosba”.

 

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!