Eddig kértek – holnaptól követelnek a szakszervezetek

Többek között a rabszolgatörvény visszavonását, a Munka törvénykönyvének felülvizsgálatát követelik a január 5-ei, budapesti tüntetésen a szakszervezetek.

Mürkl Mónika, Magyar Szakszervezeti Szövetség Veszprém Megyei Képviseletének vezetőjének tájékoztatása szerint a tüntetés előkészítése szakszervezeti oldalról a 16 szakszervezetet tömörítő Országos Sztrájk-előkészítő és Demonstrációszervező Bizottságban történt, majd csatlakoztak hozzájuk a civilek és a pártok képviselői.

Délután kettőkor indul a tiltakozó tömeg a budapesti Hősök teréről, ahonnan a Kossuth térre vonulnak a tiltakozók – itt hangoznak el a követelések és beszédek a felszólalók részéről.

A szakszervezetek keményen beleálltak a demonstrációba és közösen állapodtak meg arról, mit képviselnek a nagyszabásúra tervezett szombati tüntetésen.

A rabszolgatörvény visszavonása mellett tisztességes megélhetést nyújtó béreket követelnek, valamint a sztrájktörvény és a sztrájkot szabályozó ágazati törvények felülvizsgálatát, mert ezt mostanra a fideszes vezetés teljesen ellehetetlenítette.

Az előzetes tervek szerint a szakszervezetek n egyedórás felszólalási lehetőséget kapnak, a pártok és civilszervezetek 10-10 percben beszélhetek.

Mindezzel egy időben Tapolcán pedig 5-én a Momentum 14 órától a Fő téren szervez tüntetést.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Eddig kértek – holnaptól követelnek a szakszervezetek címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!