Eddig kértek – holnaptól követelnek a szakszervezetek

Többek között a rabszolgatörvény visszavonását, a Munka törvénykönyvének felülvizsgálatát követelik a január 5-ei, budapesti tüntetésen a szakszervezetek.

Mürkl Mónika, Magyar Szakszervezeti Szövetség Veszprém Megyei Képviseletének vezetőjének tájékoztatása szerint a tüntetés előkészítése szakszervezeti oldalról a 16 szakszervezetet tömörítő Országos Sztrájk-előkészítő és Demonstrációszervező Bizottságban történt, majd csatlakoztak hozzájuk a civilek és a pártok képviselői.

Délután kettőkor indul a tiltakozó tömeg a budapesti Hősök teréről, ahonnan a Kossuth térre vonulnak a tiltakozók – itt hangoznak el a követelések és beszédek a felszólalók részéről.

A szakszervezetek keményen beleálltak a demonstrációba és közösen állapodtak meg arról, mit képviselnek a nagyszabásúra tervezett szombati tüntetésen.

A rabszolgatörvény visszavonása mellett tisztességes megélhetést nyújtó béreket követelnek, valamint a sztrájktörvény és a sztrájkot szabályozó ágazati törvények felülvizsgálatát, mert ezt mostanra a fideszes vezetés teljesen ellehetetlenítette.

Az előzetes tervek szerint a szakszervezetek n egyedórás felszólalási lehetőséget kapnak, a pártok és civilszervezetek 10-10 percben beszélhetek.

Mindezzel egy időben Tapolcán pedig 5-én a Momentum 14 órától a Fő téren szervez tüntetést.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Eddig kértek – holnaptól követelnek a szakszervezetek címmel.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata
OSZD MEG!
A szabadhir.hu oldal azért jött létre, hogy új, szabad utat keressen a magyar média mostani, nehéz időszakában. Célunk, hogy azok a híreket, amelyek a közmédiában a jól ismert okokból nem, vagy csak megszépíthetve jelenhetnek meg, eljuttassuk az emberekhez. Független hírgyűjtő és hírszolgáltató portálként célunk az objektív tájékoztatás, nem akarunk semmilyen pártnak, politikai szervezetnek megfelelni. Küldetésünk, hogy híreinkből a magyar olvasók széleskörű képet kapjanak a közéletről és a belpolitikai helyzetről. Amennyiben egy-egy írásunk megtetszik, köszönjük, ha azt megosztja a közösségi oldalain! Ezzel sokat segít nekünk és másoknak is, akik szeretnének tisztán látni a magyar közélet zavaros világában.