Gyávaságból jeles! Most már biztos – Orbán mindenkit átvert!

Fotó: AFP PHOTO / Christof STACHE

Mint arról már korábban beszámoltunk, Orbán Viktor még júliusban mondta a parlament folyosóján egy újságírónak, hogy minden kérdésre válaszolni fog a decemberben megrendezésre kerülő nagy sajtótájékoztatón.

A kormányfő – a tavaly áprilisi választások után tartott nemzetközi sajtótájékoztató kivételével – idehaza évek óta nem adott nyilatkozatot, nem válaszolt az újságírók kérdéseire, csak a kormányközeli médiumoknak ad interjút, ahol viszont nem tesznek fel számára kényes kérdéseket.
Ezért is várta az összes ellenzéki médium a decembert, hogy végre feltehessék neki kérdéseiket. Az ország legnézettebb hírműsorának, az RTL Klub híradójának például 2011 óta nem nyilatkozott a kormányfő.

“Majd decemberben tartok egy sajtótájékoztatót, ahol mindent el fogok mondani. (…) Az a tervünk, hogy majd év végén lesz egy sajtótájékoztató, mint ahogy az más országokban is szokás, és akkor majd állok rendelkezésükre.”

– mondta júliusban Orbán Viktor.

A december azonban eltelt, de a miniszterelnök által beígért sajtótájékoztató elmaradt.
Az RTL Klub ezt követően megkereste a Orbán sajtófőnökét, hogy megtudják, miért maradt el az év végi sajtótájékoztató melyről a kormányfő beszélt. Havasi Bertalan válaszában azt írta, hogy “a miniszterelnök természetesen tartja a szavát”, tehát a sajtótájékoztatót meg fogják tartani csak még se a hely, se az időpont nem ismert.

A DK viszont azt állítja, Orbán orosz mintát szeretne követni, mivel Vlagyimir Putyin is minden év végén kiáll a sajtó munkatársai elé és válaszol azok kérdéseire, de szerintük Orbán ehhez nem elég bátor. Szerintük a miniszterelnök nem szeretne kényes kérdésekre válaszolni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!