Újabb pofon: nem csak a nyugdíjasokat, szinte mindenkit érint!

MTI Fotó: Kovács Tamás

Bár az eredeti terv az volt, hogy idén január 1-től emelkedik a minimálnyugdíj összege, azonban a kormány ezt egy gyors döntéssel gyorsan leállította, és eltolta egy évvel.

A minimálnyugdíj összege már tíz éve 28 500 forint, ami miatt nyugdíjas szervezetek, továbbá a mindenkori ellenzéki pártok is folyamatosan tiltakoznak, hiszen ennyi pénzből képtelenség megélni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkora összeget csak nagyon kevesen kapnak nyugdíjként az országban, ezért nem is ebből a szemszögből a legfontosabb maga az összeg. Tulajdonképpen ez egy olyan viszonyítási szám, amihez képest van megállapítva több ellátás és jogosultság. Ilyen például egyebek mellett a közgyógyellátásra való jogosultság vagy a méltányossági nyugdíjemelés, de az egyszeri segélynél is irányadó szerepe van a nyugdíjminimumnak.

A gyes, a gyet és az anyasági támogatás összegét szintén a nyugdíjminimum
különböző százalékos mértékeiben határozza meg a családok támogatásáról szóló törvény, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság feltételei között is szerepel a nyugdíjminimum meghatározott százaléka. Az ingyenes gyermekétkeztetésre való jogosultság és az ingyenes tankönyvellátás részben szintén ennek a függvénye, míg az egészségbiztosítási ellátások körében a baleseti táppénz összege függ a mindenkori nyugdíjminimumtól.

Látható, az életünk szinte minden területét átszövi az összeg, amelyet most sikerült újra befagyasztani egy tollvonással.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!