Elárulta magát az ÁSZ elnöke, kiderült az igazi ok

Fotó: Kovács Attila / MTI

Az egykori fideszes politikus, Domokos László, aki most az Állami Számvevőszék elnöke, interjút adott a kormányközeli Világgazdaságnak és elmondta, szerinte miért annyira remek dolog a 400 órás túlóratörvény – adta hírül a 444.hu.

“Más vélekedésekkel szemben én a túlórakeret emelésében az online pénztárgépekkel és az EKÁER-rel indult gazdaságfehérítés újabb, fontos eszközét látom. Ne legyünk álszentek: az a vállalkozó, aki jelentős megrendelést kapott, eddig is megoldotta, hogy a dolgozói elvégezzék a munkát, legfeljebb eddig csak zsebbe, feketén mentek ilyenkor a pluszmunkáért járó juttatások. Most mindenki számára tisztább helyzet keletkezik. A megoldás rugalmasabbá teheti a cégeket, és jó a munkavállalóknak is, hiszen közös megegyezésen alapuló szerződés szerint, legálisan történik a túlmunkavégzés bérének, majd a túlóráért járó juttatásoknak a kifizetése.”

Domokos László azt is kifejtette, hogy a törvény a munkaerőhiányra is megoldás jelent, “hiszen ilyen környezetben igenis van súlya annak, hogy a dolgozó vállalja-e a pluszmunkát”.

Szerinte ha pár év múlva csökken a munkaerőhiány, akkor a Parlament változtathat majd a munkaerő-piaci szabályokon.

Na, itt van a kutya elásva.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!