Akkorát nyalt a CÖF, hogy ki sem látszanak Orbán hátsójából

A CÖF-CÖKA ikonjai egy korábbi gyűlésen (kép: Népszava)

A kormánypárti álcivilek nekimentek Judith Sargentininek.

Közleményt adott ki a Civil Összefogás Fórum és Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, melyben elmondták, hogy minden EP-képviselőnek elküldik azt a nyílt levelet, amit a kormányról elítélő jelentést megfogalmazó Judith Sargentini holland EP-képviselőnek fogalmaztak meg.

A levélben azt hazudták, hogy „a magyar civil társadalom többsége” mély aggodalommal figyeli Sargentini Magyarországgal szembeni, eltúlzott aktivitással folytatott „aknamunkáját”.  Arra is felszólították a képviselőnőt, hogy gondolja át

az „EU egységét is romboló magatartását”.

A CÖF szerint Sargentini tevékenységével csak azt éri el, hogy egymásra haragítja a szövetséges államokat. Mindezt úgy böfögi a kormánypárti vazallusszervezet, hogy az Orbán-kormány csak az elmúlt időszakban több nemzetközi diplomáciai konfliktusért felelős volt, lásd Gruevszki ügyét, vagy a kínai és orosz érdekekért folytatott folyamatos NATO-n belüli hangulatkeltést, ezekről persze mélyen hallgatnak.

Állításuk szerint egyébként pár nap alatt több mint 7 ezer aláírást összegyűjtöttek, valamint 60 egyesület és alapítvány támogatását, hogy pontosan kikét, azt nem részletezték.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!