Eszement hazudozás: ebbe nagyon belefognak égni

Fotó: Balogh Zoltán - MTI

A The New York Times számolt be arról szombaton, hogy névtelen macedón források alapján tudni vélik, hogy magyar diplomaták segítették Nikola Gruevszki Macedóniából való szökését. A szkopjei kormány vizsgálatából szivárogtak ki azok az információk, melyek szerint az elítélt kormányfő szökése előtt meglepően sok magyar diplomata érkezett Macedóniába, ráadásul többen találkoztak is Gruevszkivel, valamint több diplomata is pont abban a szállodában szállt meg, melyben utoljára látták az elítélt volt kormányfőt – közölte a 444.hu.

A macedón nyomozás jelenlegi állása szerint, magyar diplomáciai autóval hagyta el hazáját Nikola Gruevszki!

A szkopjei kormány természetesen semmilyen információt nem ad ki a vizsgálat jelenlegi állásáról, de a New York Times-ban megjelent információk megegyeznek a német közszolgálati televízió, a Deutsche Welle információival, melyeket még november végén mutattak be.

Szerintük a magyar kormány hazudik, mikor azt állítja, hogy nem segítették megszökni Gruevszkit Macedóniából. Szijjártó Péter akkor így nyilatkozott: “Semmilyen magyar diplomata senkinek a szöktetésében vagy menekítésében nem vett részt. A volt macedón miniszterelnök Albániából Magyarországra teljesen szabályos körülmények között jutott el, a nemzetközi jogszabályok 100 százalékos betartásával és az adott országok belső jogrendszerének a tiszteletben tartásával is, ahol átlépte a határt.”

Mindenesetre ha hinni lehet a kiszivárgott információknak, akkor elég nehéz elhinni, hogy a magyar diplomaták csak nyaraltak Macedóniában és az univerzum furcsa és kegyetlen tréfája, hogy pont abban a szállodában szálltak meg a magyarok, melyben az elítélt volt macedón kormányfő is tartózkodott. Lehet, hogy csak a véletlenek sorozata árnyékolja be a magyar kormány ártatlanságát?

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!