Erre csúnyán ráfaraghatnak, már maga Juncker is kizáratná a Fideszt

Betelt a pohár az Európai Bizottság elnökénél.

Nem lehet összeegyeztetni a kereszténydemokrata értékeket a Fidesz politikájával – ezt Jean-Claude Juncker mondta egy német lapnak adott interjújában. Az Európai Bizottság elnökét többek között azzal kapcsolatban kérdezték, hogy miért hagyja, hogy a Fidesz megússza Európa-ellenes kirohanásait, és miért nem lép fel ellene a Néppártban.

Juncker szerint ő állandó vitában van Orbán Viktorral, sőt, viszonyuk állítólag olyannyira elmérgesedett,

hogy a politikus még a Fidesz kizárását is kezdeményezte az EPP-ben.

Sajnos egyelőre a Néppárt elutasította a kezdeményezést, bizonyára azért, mert a jövő évi választások előtt nem engedhetik meg maguknak, hogy széthúzás legyen a párt berkein belül. A választások eredményétől függően azonban könnyen megváltozhat majd a széljárás, ebben az esetben alapos indoka lenne az aggodalomra Orbánéknak.

A migráció tematikájával kapcsolatban Juncker kiemelte: a téma fontos, de a Fidesz hazug retorikájával szemben koránt sem az EU legfőbb problémája. A bizottsági elnök szerint Orbán és a hozzá hasonló populisták

csak hangoskodnak, de nincsenek konkrét javaslataik korunk problémáira.

Erre példa Juncker szerint, hogy mialatt a magyar miniszterelnök korábban az egyik legnagyobb szószólója volt az uniós külső határok védelme megerősítésének, ma nem hajlandó részt venni a javaslat megvalósításában.

Így nem működhet Európa

– tette hozzá a luxemburgi politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!