Óriási fordulat: beindították amiről eddig csak beszéltek

Gajda Péter, Tüttő Kata és Horváth Csaba (balról jobbra) egy rendezvényen // kép: Facebook

A jövő évi önkormányzati választáson Budapesten többséget szerezhet az ellenzék, az áprilisi választási eredményekből kiindulva. Azonban van ennek egy kritériuma: egy, azaz egyetlen egy főpolgármester jelölt indulhat Tarlóssal szemben az ellenzéki oldalról.

Ennek eldöntéséhez, hogy erre ki a legalkalmasabb indították be az előválasztást a szocialisták, melyre a többi ellenzéki párt eléggé változatosan reagált. Az MSZP egyértelműen felsorakozott Horváth Csaba mögé, a DK pedig nem indít önálló jelöltet, a szocialistákkal legszorosabb szövetséget ápoló Párbeszéd pedig még nem döntötte el eddig, lesz-e jelöltje, és ha lesz, akkor ki lesz az. Ezen a téren nem számítunk nagy csatára, ez a három párt eddig is jól látta és érzékelte az együttműködés szükségességét, és meg is tudták tenni.

Érdekesebb a helyzet az LMP-vel, aki Puzsér Róbertet jelölte meg főpolgármester jelöltjének, aki szokásához híven már most elkezdte a trollkodást, és kijelentette, hogy csak a második fordulóban hajlandó részt venni, mintha csak szívességet tenne és felette állna az ellenzéki pártoknak.

Pedig mindenki kinyithatná a szemét, és megérthetné mit mond az utca, mit mondanak a tüntetők, mi a fontosabb: az egyéni érdekek, vagy a rendszer megdöntésének első lépése!

A szocialisták úgy tűnik, ebben most nem engednek, és végig viszik a folyamatot: január 7-től tudják az előválasztáson indulni szándékozók felvenni az aláírásgyűjtő íveket, így ezen a héten fog kiderülni, hány résztvevője lesz az előválasztásnak.

Személyi igazolványra és lakcímkártyára is szükség lesz a regisztrációkor, azért, hogy ne lehessen valakinek a más nevében, vagy akár több személyazonosságot felhasználva kamuregisztrációval online szavazni, ugyanis nyitva lesz az internetes szavazás lehetősége is.

A regisztrációkor az előválasztásra bejelentkező választók kapnak egy kódszámot, amelyet az internetes szavazáson kell majd megadniuk. Az MSZP 10 budapesti irodája januárban is nyitva lesz, hogy minél többen tudjanak részt venni a folyamatban. A voksolás január 28. és február 3-a között lesz.

Kérjük, ossza meg a cikket, hogy minél többen értesüljenek erről, mivel a kormányzati média erről sehol nem fog beszámolni!!!
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!