„Lézerágyúra” gyúr az ellenzék Kövér ellen – mindhiába

A parlamenti ellenzék az Országgyűlés idei utolsó ülésén, valamint a közmédia székháza előtti tüntetésen történt eseményekről kívánna beszélni január 3-án. A kormánypárt közleményben közölte: nem ül fel a provokációnak, bojkottálják a kezdeményezést.

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP, valamint a független képviselők rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz.

A parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártok képviselői pénteken közösen tartottak sajtótájékoztatót a házbizottság rendkívüli ülésről határozó döntéséről.

Ezen Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője azt mondta, hogy a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormánypártok várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen, amelyen Burány Sándor megfogalmazása szerint a parlamentben az elmúlt időszakban történt “tűrhetetlen jogsértésekkel” kívánnak foglalkozni.

A Házszabály szerint Kövér László házelnöknek nyolc napon belülre, vagyis legkésőbb január 4-ére kötelező összehívnia az Országgyűlés rendkívüli ülését.

A Fidesz-frakció közleményéből azonban az derül ki, hogy a kormánypárti frakció nem vesz részt az ülésen.

Nyilatkozatuk szerint ugyanis „rendkívül képmutatónak tartják, hogy miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését és az ellenzéki politikusok a Soros-aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek.”

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: „Lézerágyúra” gyúr az ellenzék Kövér ellen – mindhiába címmel.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata
OSZD MEG!
A szabadhir.hu oldal azért jött létre, hogy új, szabad utat keressen a magyar média mostani, nehéz időszakában. Célunk, hogy azok a híreket, amelyek a közmédiában a jól ismert okokból nem, vagy csak megszépíthetve jelenhetnek meg, eljuttassuk az emberekhez. Független hírgyűjtő és hírszolgáltató portálként célunk az objektív tájékoztatás, nem akarunk semmilyen pártnak, politikai szervezetnek megfelelni. Küldetésünk, hogy híreinkből a magyar olvasók széleskörű képet kapjanak a közéletről és a belpolitikai helyzetről. Amennyiben egy-egy írásunk megtetszik, köszönjük, ha azt megosztja a közösségi oldalain! Ezzel sokat segít nekünk és másoknak is, akik szeretnének tisztán látni a magyar közélet zavaros világában.