Minden ember testvér, a különbözőségeink csak gazdagítanak

Az emberek közötti különbségek nem veszélyt, hanem gazdagságot jelentenek – ezt üzeni a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa.

Az emberek közötti testvéri szeretetre helyezte a hangsúlyt Ferenc pápa a világhoz intézett karácsonyi üzenetében, hangsúlyozva, hogy az emberek közötti különbségek nem veszélyt, hanem gazdagságot jelentenek.

Mielőtt a katolikus egyházfő Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és a világra, a Szent Péter téren összegyűlt tömeghez intézett üzenetében hangsúlyozta: a Jézus által nekünk ajándékozott testvériség nélkül hiábavaló lenne minden erőfeszítésünk egy jobb világ kialakítására, még a legjobb szándékok, tervek is “lélek nélküli struktúrákká” válnának.

A pápa szerint minden ember testvér, bármilyen legyen a nemzeti, kulturális, vallási hovatartozása, még akkor is, ha különböző eszméket vallanak, de képesek tisztelni egymást, és hallgatni egymásra.

Beszédének lényegét nem fordítanánk le magyarra, csak jelezzük, hogy a keresztényi emberiesség és puritanizmus jegyében nálunk egy egyszerű falusi fiú éppen a napokban költözött a királyi várban 20 milliárd alattvalói dézsmából kialakított rezidenciájába, hogy a pápai útmutatást minél magasabbról bírja gyakorolni.

Tény, teszi mindezt egy hajdani kolostor falai közt Orbi, nem csak Urbi.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Minden ember testvér, a különbözőségeink csak gazdagítanak címmel.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata
OSZD MEG!
A szabadhir.hu oldal azért jött létre, hogy új, szabad utat keressen a magyar média mostani, nehéz időszakában. Célunk, hogy azok a híreket, amelyek a közmédiában a jól ismert okokból nem, vagy csak megszépíthetve jelenhetnek meg, eljuttassuk az emberekhez. Független hírgyűjtő és hírszolgáltató portálként célunk az objektív tájékoztatás, nem akarunk semmilyen pártnak, politikai szervezetnek megfelelni. Küldetésünk, hogy híreinkből a magyar olvasók széleskörű képet kapjanak a közéletről és a belpolitikai helyzetről. Amennyiben egy-egy írásunk megtetszik, köszönjük, ha azt megosztja a közösségi oldalain! Ezzel sokat segít nekünk és másoknak is, akik szeretnének tisztán látni a magyar közélet zavaros világában.