Kijöttek az adatok: milliárdos veszteséget okoztak

Kép: MTI

Még az ünnepek előtt hozta nyilvánosságra a g7.hu azokat a letelepedési kötvényprogrammal kapcsolatos adatokat, melyeket közel két és fél év pereskedés után kaptak csak meg az Államadósság Kezelő Központtól.
Az eltitkolni kívánt adatokat végül az első és másodfokú ítélet, valamint a Kúria ítélete után volt csak hajlandó kiadni a Pénzügyminisztériumhoz tartozó állami intézmény.

Az adatokból egyértelműen kivehető, hogy az Orbán-kormány bevándorlási programja által az offshore cégek milliárdokat tehettek zsebre. Mai árfolyamon számolva összesen 162 milliárd forint!

Az összegből 102 milliárd a szolgáltatási díj volt, melyet a külföldiek fizettek viszont a maradék 60 milliárd forint ami kamat volt, azt a a magyar adófizetők állták.
A kibocsátott állampapírok első sorozata idén decemberben jártak le, így a magyar állam 107,5 millió eurót, azaz 34,7 milliárd forintot utalt az offshore cégek számlájára.

Miközben a kormány plakátokon és minden lehetséges módon próbálja elhitetni, hogy nem kér a bevándorlókból, a letelepedési kötvényprogramon keresztül 6543 külföldinek adott magyar tartózkodási-, illetve letelepedési engedélyt. Ehhez jön még a családegyesítési program által kibocsátott 13312 magyar papír.

A külön erre a célra kiadott kötvények először 250 ezer euróért, majd 2015 január 1-től 300 ezer euróért voltak megvásárolhatóak. Az öt éves futamidővel rendelkező magyar állampapírok megvásárlásával automatikusan kaptak a vásárlók tartózkodási vagy letelepedési engedélyt, valamint a Fidesz nagyvonalúságának köszönhetően a családtagok is megkapták a papírokat. Ez nem lenne szokatlan, hisz nemzetközi jog szerint is megkapják házastársak és a közös háztartásban élő kiskorú gyermekek, de Orbánék adtak a nagyszülőknek és a felnőtt gyermekeknek is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!