Most tették az asztalára: semmit sem ért a propaganda

Forrás: MTI

Megérkeztek a legújabb eredmények, mit is gondolnak az emberek a tüntetésekről és a rabszolgatörvényről. Azt már egy régebbi kutatásból tudjuk, hogy a lakosság 83 százaléka utasítja el a tegnap elfogadott törvénymódosítást.

Publicus Intézet december 13–19. között végezett telefonos közvélemény-kutatása alapján a lakosság 66 százaléka elfogadhatónak tartja az utcai tiltakozást a most már Áder János által is aláírt törvény ellen. Ők azok, akik nem értenek egyet azzal a kijelentéssel, hogy a törvényben biztosított 400 órásra meghosszabbítható túlóra jó lehetőség arra, hogy a dolgozók többet keressenek. Ennél is magasabb az aránya azoknak -71 százalék- akik a munkavállalók kiszolgáltatottságának növekedését látják megvalósultnak.

A Publicus felmérésében a kereskedelmi alkalmazottak a legmegengedőbbek, míg közülük csak 63 százalék, az iparban vagy szolgáltatási területen dolgozóknak 81 százaléka utasítja el a változást, és a legmagasabb, 88 százalékos a kritika a mezőgazdaságban dolgozók körében.

publicus tulora

A döbbenetes eredményben benne van az is, hogy a Fidesz szavazóinak 38 százaléka utasítja el a túlóra keret megemelését, és több mint fele, 52 százalékuk gondolja azt, hogy a túlóra nem az emberek saját döntése lesz majd, hanem a munkáltatók fogják meghatározni.

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz propagandája nem ért célt, a tüntetések és a fellendülni látszó ellenzéki munka és az abban alkalmazott merőben új módszerek hatásosak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!