Ebből nem lesz visszaút: tömegmozgalom nőtt ki a parlamenti akcióból

Nagyot hibázott Orbán. Talán azért, mert mégsem olyan zseni sem ő, sem Habony, Finkelstein meg meghalt, és csak arra futja tehetségükből, hogy utolsó tanácsait erőltessék tovább, még ha gyökeresen megváltozott is a helyzet. Soros-soros-soros ide már nem lesz elég.

Ugyanis, minőségi változás történt a mostani tüntetések során az előzőekhez képest. Hosszú volt az út idáig, és a “rabszolgatörvény” elfogadása csak a casus belli volt. Egy olyan ügy, amit sikerült végre eddig csak a fideszre jellemző módon leegyszerűsítve, emészthető módon kommunikálni: 400 óra túlmunka, 3 év múlva kifizetve. Ehhez pedig megtalálták a még egyszerűbb, mindent kifejező “rabszolgatörvény” kifejezést. Ráadásul, abszolút  baloldali a téma, amit nem tudtak megtenni a munkatörvénykönyvének módosításakor, vagy a cafetéria elvételekor, most sikerült.

Tévedés ne essék, ehhez szükség volt a rendvédelmi tüntetésekre, a diáktüntetésekre, a pedagógus tüntetésekre, a netadós megmozdulásra, mind-mind hagyott egy sebet a NER testén, hiába is húzták ki a kést belőle. Úgy tűnik, minden eddigi elégedetlenség O1Gés követelés kezd ebben az évvégi hullámban összegyűlni, amihez megtalálták a mindent összefoglaló jelképet is: “Orbán egy geci”. Nem szép, de az O1G szelídítés már sokaknak szimpatikus, és rengeteg helyen jelenik meg graffitiben, Facebook profilképben, papírpénzre firkálva. Ma már wikipédia oldala is van a kifejezésnek. Megtalálták az emberek a szimbólumot, ami alá beállhatnak úgy, hogy nem zavarja őket sem sz MSZP-s, sem a DK-s, sem a Jobbikos zászló. Megérezték, hogy mind-mind csak az O1G mutációja. Terjed, azokon a csatornákon, amik mindenkihez eljutnak és nincs ráhatása az Orbáni média gépezetnek. A papírpénz egy tipikusan ilyen, abszolút új és kreatív csatorna, ami kikerülhetetlenül el tudja juttatni az ellenállás jelképét mindenkihez.

Nem sok hiányzik a rendszerváltáshoz, az elégedetlenség a társadalom többségében meg van, az üzenet meg van, a jelképet megtalálták, már “csak” a vezető hiányzik, aki élére áll a történetnek. Előbb-utóbb pedig ő is megjelenik, ez a folyamatok  és mozgalmak természetrajza.

Simicska ledobta az atombombát. Nem akkor és nem úgy, ahogy azt várták tőle, de most robbant.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!