“Rendőrök! Mi nem bántani akarunk titeket, mi demokráciát akarunk, hogy nektek is a törvényt, és ne bűnözőket kelljen védenetek!”

Egy tüntető levele a rendőrökhöz az elmúlt napok tüntetései kapcsán.

2006 óta nem volt olyan tüntetés Magyarországon, ami erőszakba, könnygázzal való oszlatásba torkollott volna. Mint honfitársait tisztelő, az erőszakot messzemenőkig elítélő embernek nagyon fájó látni, hogy Orbán Viktor miatt újra ott tartunk, hogy sokan úgy érzik, már csak erőszakkal tudnak érvényt szerezni akaratuknak.

A Fidesz történelmi bűne, hogy az elmúlt években levegőnek nézte az ország legalább felét, megfosztotta őket nemcsak a méltóságuktól, de az önrendelkezésük legalapvetőbb jogaitól is. Ha egy kormány nem hajlandó a kompromisszum legegyszerűbb formáira sem, ha szándékosan kizárja az ellenzéket a törvényhozásból, az ország vezetéséből, azzal lényegében azt üzeni,

hogy semmit nem jelent számára a modern, polgári Magyarország eszméje.

Ez különösen elfogadhatatlan attól a politikai erőtől, ami országos népszerűségét nagyban a fent említett eszmeiségnek köszönheti. Orbán Viktor bebizonyította, hogy számára már csak egyetlen dolog maradt fontos:

a személyes hatalma.

Még csak nem is saját politikai közösségének hatalma, hiszen még őket is elárulja, az ő felemelkedésüknek sem lehet ugyanis záloga, ha mindent és mindenkit berendel a saját egyszemélyi akarata alá. A független intézmények gátlástalan megszállása, az ellensúlyok szisztematikus leépítése nemcsak a baloldali, de a jobboldali szavazót sem szolgálja. Egy valakit szolgál: őt saját magát.

Ha megszüntetjük a sokat emlegetett fékek és ellensúlyok rendszerét, a jog uralmát, egy valamit fogunk igazán elveszíteni:

a szembenézés és változtatás lehetőségét.

Nincs tökéletes ember, rendszer, eszme vagy párt. Senki nem tévedhetetlen, még Orbán Viktor sem. De azáltal, hogy megszabadul minden vele egyet nem értőtől, tévedhetetlennek hazudja magát, s ezzel együtt

a törvényszerű tévedésbe kormányozza saját népét.

Nem akarok erőszakot. Sok honfitársam nevében megkockáztatom, hogy ők sem akarnak.

Tisztelt magyar rendőr!

Nem akarunk bántani titeket. Ti is egy vagytok közülünk, nektek is van családotok, ti is hisztek egy szebb jövőben, egy erősödő Magyarországban, gyermekeitek boldogulásában. Nem vagyunk ellenségek. Mindnyájan szabadságban akarunk élni. Mi, tüntetők csak demokráciára, a saját életünk felett való méltóságteljes rendelkezésre vágyunk.

arra, hogy nektek is a törvényt, és ne bűnözőket kelljen védenetek.

Ti szolgálatra és védelemre esküdtetek fel, ami nem lehet egyenlő a becstelenek kiszolgálásával és bűneik elfedésével. Ha fontos számotokra a haza és a szabadság, tegyétek le a fegyvert, és engedjétek, hogy a nép élhessen istenadta jogával, és megküzdhessen a saját szebb jövőjéért.

Még van időtök eldönteni, mit jelent és mennyit ér a magyar rendőr becsülete.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!