Czeglédy Csaba hazafelé tart

A hvg.hu értesülései szerint a Szegedi Törvényszék döntése nyomán ugyan lakhelyelhagyási tilalommal, de elhagyhatja a börtönt, ahol előzetes letartóztatásban volt.

A hírek szerint a tavaly nyár óta tartó előzetes után Czeglédy már Szombathely felé tart, haza, a családjához.

A szocialista politikus-jogász, persze szkeptikus, miután tavasszal egy nap után visszavitték a börtönbe, a hírek szerint az őröktől is úgy búcsúzott, hogy tartsák fenn a celláját.

A hír a börtönudvaron érte, mert éppen lenn volt futni a hóesésben, erre naponta egy óra lehetősége van. Ezért amikor egy magas beosztású bv-tiszt megjelent, és hívta, még mondta is neki, hogy visszavan 5-10 perc a kevés kint tölthető idejéből, és azt lefutná.

“Mire azt kérdezte: nem akar inkább szabadulni?” – mesélte. Az azonnali szabadulás elrendelésének köszönhetően már csak össze kellett csomagolnia, ami nem is volt könnyű, mert az ellene folytatott büntetőeljárás összes, 55 ezer oldalt kitevő nyomozati irata a zárkájában volt, csak ez 14 dobozt tesz ki

– így a lap beszámolója.

Pedig köztudott, hogy éppen a múlt héten hosszabították meg  Czeglédy előzetes letartóztatását 30 nappal, de a fellebbezés után a Szegedi Törvényszék felülbírálta a járásbíróság döntését, mert

befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudja befolyásolni a büntetőeljárást, amire hivatkozva eddig benn tartották.

Épp itt volt az ideje, hogy hazamehessek. Ebben az ügyben eleve senki nem lehetett volna letartóztatni, a tavaszi újbóli letartóztatásom pedig egyértelműen jogellenes volt. Ezért nagyon bennem van a március 1-2., vagyis az, ahogyan visszavittek alig egy nap után. Kell majd most pár nap, hogy megnyugodjak, mert akit a kígyó megmar, a siklótól is fél. Tartok attól, hogy megint kitalálnak valamit, és jönnek őrizetbe venni – nyilatkozta az érintett, aki a döntés értelmében mindössze napi két óra időtartamra hagyhatja el lakását.

Így legalább annyi könyvet tart maga körül, amennyit szeretne, és borostát is növeszthet – mint ismeretes, ilyesmik miatt indult fegyelmi eljárás Czeglédy ellen a börtönben. Ami számára ennél is fontosabb: összesen csaknem 18 hónap után családja körében ünnepelheti a karácsonyt.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt nyomoztak, a vádiratban állítólag felbujtás szerepel, ami új elem az ügyben.

A többi a bíróság dolga, a vádemelést követő pert a szabadhír.hu kiemelt figyelemmel fogja kísérni.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Czeglédy Csaba hazafelé tart címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!