Czeglédy Csaba hazafelé tart

A hvg.hu értesülései szerint a Szegedi Törvényszék döntése nyomán ugyan lakhelyelhagyási tilalommal, de elhagyhatja a börtönt, ahol előzetes letartóztatásban volt.

A hírek szerint a tavaly nyár óta tartó előzetes után Czeglédy már Szombathely felé tart, haza, a családjához.

A szocialista politikus-jogász, persze szkeptikus, miután tavasszal egy nap után visszavitték a börtönbe, a hírek szerint az őröktől is úgy búcsúzott, hogy tartsák fenn a celláját.

A hír a börtönudvaron érte, mert éppen lenn volt futni a hóesésben, erre naponta egy óra lehetősége van. Ezért amikor egy magas beosztású bv-tiszt megjelent, és hívta, még mondta is neki, hogy visszavan 5-10 perc a kevés kint tölthető idejéből, és azt lefutná.

“Mire azt kérdezte: nem akar inkább szabadulni?” – mesélte. Az azonnali szabadulás elrendelésének köszönhetően már csak össze kellett csomagolnia, ami nem is volt könnyű, mert az ellene folytatott büntetőeljárás összes, 55 ezer oldalt kitevő nyomozati irata a zárkájában volt, csak ez 14 dobozt tesz ki

– így a lap beszámolója.

Pedig köztudott, hogy éppen a múlt héten hosszabították meg  Czeglédy előzetes letartóztatását 30 nappal, de a fellebbezés után a Szegedi Törvényszék felülbírálta a járásbíróság döntését, mert

befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudja befolyásolni a büntetőeljárást, amire hivatkozva eddig benn tartották.

Épp itt volt az ideje, hogy hazamehessek. Ebben az ügyben eleve senki nem lehetett volna letartóztatni, a tavaszi újbóli letartóztatásom pedig egyértelműen jogellenes volt. Ezért nagyon bennem van a március 1-2., vagyis az, ahogyan visszavittek alig egy nap után. Kell majd most pár nap, hogy megnyugodjak, mert akit a kígyó megmar, a siklótól is fél. Tartok attól, hogy megint kitalálnak valamit, és jönnek őrizetbe venni – nyilatkozta az érintett, aki a döntés értelmében mindössze napi két óra időtartamra hagyhatja el lakását.

Így legalább annyi könyvet tart maga körül, amennyit szeretne, és borostát is növeszthet – mint ismeretes, ilyesmik miatt indult fegyelmi eljárás Czeglédy ellen a börtönben. Ami számára ennél is fontosabb: összesen csaknem 18 hónap után családja körében ünnepelheti a karácsonyt.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt nyomoztak, a vádiratban állítólag felbujtás szerepel, ami új elem az ügyben.

A többi a bíróság dolga, a vádemelést követő pert a szabadhír.hu kiemelt figyelemmel fogja kísérni.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Czeglédy Csaba hazafelé tart címmel.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata
OSZD MEG!
A szabadhir.hu oldal azért jött létre, hogy új, szabad utat keressen a magyar média mostani, nehéz időszakában. Célunk, hogy azok a híreket, amelyek a közmédiában a jól ismert okokból nem, vagy csak megszépíthetve jelenhetnek meg, eljuttassuk az emberekhez. Független hírgyűjtő és hírszolgáltató portálként célunk az objektív tájékoztatás, nem akarunk semmilyen pártnak, politikai szervezetnek megfelelni. Küldetésünk, hogy híreinkből a magyar olvasók széleskörű képet kapjanak a közéletről és a belpolitikai helyzetről. Amennyiben egy-egy írásunk megtetszik, köszönjük, ha azt megosztja a közösségi oldalain! Ezzel sokat segít nekünk és másoknak is, akik szeretnének tisztán látni a magyar közélet zavaros világában.