Minden eddiginél súlyosabb dolog derült ki a tegnapi szavazásról! Manipulálták a programot?

A tegnapi nap folyamán egyértelműen és bizonyíthatóan lehetett a parlamentben a képviselői kártya elhelyezése nélkül is szavazni. Ellenzéki képviselők szerint ez egyértelműen törvénysértő volt, és megtámadják a tegnapi szavazások végeredményét.

Azonban, ebben valószínűleg tévedtek, mert a törvény csak azt írja elő, hogy a képviselőnek magát jól azonosíthatóan, kényszertől mentesen saját magának kell leadnia a szavazatát. A törvény csak annyit mond, hogy “a nyílt szavazás rendszerint szavazatszámláló géppel történik”, de ettől vannak eltérő esetek, amikor kézfelemeléssel szavaznak, egyértelmű, hogy ekkor sem a kártya azonosítja a képviselőt, mégis érvényes a szavazata.

A probléma ott van, hogy úgy tűnik, a rendszer manipulálható, és erre valószínűleg van bizonyíték is!

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke neve mellett az “igen” szavazat áll,  azon a szavazáson, ahol a túlóratörvényhez beadott bizottsági módosításról döntött az országgyűlés. Gyurcsány viszont csak rövid ideig tartózkodott az ülésteremben, abban a pillanatban, mikor az ellenzék a Himnuszt énekelte. Sajtófőnöke kijelentette, Gyurcsány

határozottan emlékszik arra, hogy nem szavazta meg a módosítót.

Kártyáját az adott pillanatban a levegőbe tartotta. Ha a videó felvételek  is azt bizonyítják, hogy a pártelnök nem tartózkodott a teremben, vagy magasba tartott kézzel állt a szavazási procedúra alatt, akkor egyértelműen bebizonyosodik, hogy a szavazás manipulált volt!

Több kérdés is felmerül ebben az esetben. Az első, hogy meg volt-e egyáltalán a Fidesz kétharmados többsége a szükséges szavazásoknál, vagy oda is “becsúszott” egy-két hiányzó szavazat? A második, hogy ha ez így most egyszer megtörténhetett, vajon volt-e erre a múltban példa, és ha volt, akkor hányszor?

A legnagyobb kérdés pedig az, hogy ha ez lehetséges a parlamentben, akkor vajon igazak voltak-e azok a hírek, amik az országgyűlési választások tisztaságát kérdőjelezték meg? Ugyanis, áprilisban is igen csak nagy káosz volt a szavazat számláló rendszer körül, leállították, régit helyeztek üzembe, órákig elérhetetlenek voltak a napközbeni eredmények!

Nem állítjuk, hogy így volt, semmi bizonyítékunk nincs rá. Mint arra sem, hogy a Fidesz első hatalomra kerülésekor Simicska vezetésével az adóhivatalban levezényelte a “hosszú bájtok éjszakáját”, eltüntetve számukra kellemetlen adatokat.

Bizonyíték nincs, de érdekes módon a Fidesz mindig belekeveredik valamilyen informatikai botrányba. A haraszt pedig, ugye önmagától sosem zörög.

d sos20181212007 1024x576
Fotó: Soós Lajos / MTI

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!