Elindult a bukás felé Orbán: nagy események várhatóak!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Az már látszik, hogy Orbán elszámolta magát. Hogy klasszikust idézzünk, “nem kicsit, nagyon”. Az ellenzéki pártok nem támogatják a “rabszolgatörvényt” , na bumm, akkor mi van? – gondolhatja a kormányfő. A szakszervezetek sem támogatják, hát az a dolguk, hogy a dolgozókat képviseljék, ne a nagytőkét, ez is letudva. De amivel nem számolt, hogy a

dolgozó korú lakosság 83 százaléka nem ért egyet a törvénnyel, és a fideszes szavazók több mint 60 százaléka is ellenzi azt.

És itt van a kutya elásva. Mert az ellenzéki pártok viszont megérezték, megértették, hogy ez egy olyan ügy, amiben a társadalom többsége nincs a Fidesz pártján. Persze, még nem áll az ő pártjukon sem, mindenféle hitelességi és vezetési problémák miatt, de érzik, ez egy esély arra, hogy újra építsék magukat az április óta tartó nihilből.

Amire Orbán nem számított, hogy egy ez egy olyan kérdés lehet, amiben egyrészt az ellenzéki pártok egymásra találnak, és a kilátástalanságuk és a Fidesz túlhatalmával szembeni tehetetlenségük ideológiáktól mentesen összetereli őket. Pedig Orbán tudhatná, a rendszerváltás előtti Ellenzéki Kerekasztalnál is más-más gondolatokat képviselők ültek, de egy valamiben megegyeztek: a rendszernek és vezetőiknek menni kell.

Most, lehet, eljött ez a pillanat. Ha az alábbi kép kiegészülne a szakszervezetekkel, a civilekkel, akkor elkezdődhetne egy új rendszerváltás. A kép Tóth Bertalan MSZP elnök Facebook profiljáról van, az irodájában tárgyal az összes ellenzéki vezető. Amennyiben lesz hírünk, miről tárgyaltak, miben egyeztek meg, azonnal tájékoztatjuk Önöket!

teljes ellenzek

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!