“Amikor a diktatúra tény, a forradalom kötelesség” – ma is tüntetnek a Kossuth téren

Két diákszervezet és a Momentum folytatná a tegnapi demonstrációkat.

Még fel sem ocsúdtunk a tegnapi példátlan eseményekből, amikor is könnygázzal zavarta szét a jogállamért tüntetőket Orbán karhatalmi pribékje (leánykori nevén: rendőrség), máris újabb tüntetéseket jelentettek be csütörtök délutánra.

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet felhívása szerint visszamennek ma a Kossuth térre, hogy békesen tiltakozzanak a rabszolgatörvény elfogadása ellen. Mint javasolták, aki csatlakozni szeretne, az hozzon enni- és innivalót, valamint meleg ruhát, mert több órát terveznek maradni. Kiemelték: a tüntetés bejelentett és elfogadott a hatóságoknál.

Egy fokkal harciasabb hangnemet ütött meg a Momentum, ami saját tüntetését már úgy hirdette meg,

hogy el akarják “foglalni” a Kossuth teret.

Ők fél hatra szervezték a demonstrációt, a Szabadság téren lesz a gyülekező, és onnan vonulnak át a Kossuth térre, ahol reményeik szerint csatlakoznak a két diákszervezet tüntetéséhez. Mint írták,

“Itt az idő, hogy felkeljünk a kanapéból és kimenjünk az utcára! Meg kell mutatni, hogy elegünk van, meg kell mutatni, hogy nem félünk és nem leszünk rabszolgák!”

Kérjük olvasóinktól, hogy osszák meg ezt a cikket, hogy minél többen értesüljenek a tüntetésekről, és minél többen kiálljanak Orbán mocskos diktatúrájával szemben!

Nem adhatjuk a jövőnket!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!