Gusztustalan kijelentést tett a magyarokról Orbán néppártos haverja

Manfred Webert a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos szavazásról kérdezték.

Madarat tolláról, embert barátjáról, tartja a mondás. Ez többszörösen is igaz a magyarokat módszeresen elnyomó és rajtuk zsarnokoskodó magyar kormányfőre és úgynevezett barátaira. Elég csak Putyinra, Erdoganra, Gruevszkire és a többi keleti despotára gondolni, és egyből meglátjuk, mennyire igaz a mondás.

De ha figyelmesebbek vagyunk, nem csak keleten, nyugaton is rálelhetünk az Orbánhoz hasonló elvtelen populistákra, és még csak Trumpig sem kell mennünk érte. Manfred Weber, a magyar miniszterelnök uniós pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a csúcsjelöltje is kétségkívül ilyesmi figura. Mi mással lehetne magyarázni azt, hogy a minap Weber az uniós csúcsjelöltek sajtótájékoztatóján azt mondta:

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!”

Emlékezetes, a jelentés megszavazásakor Orbán próbált azzal védekezni, hogy a szavazás valójában nem ellene, hanem az egész ország ellen irányult. Weber a Fidesz néhány szavazatáért cserébe képes tűzre dobni az európai értékeket, amikor támogatja a magyar kormányfő hazug retorikáját.

Vagy talán tényleg úgy gondolná, hogy a teljes magyar társadalmat felelősség illeti a jogállam lebontásáért, a diktatúra kiépítéséért?

Nem tudjuk, melyik vet rosszabb fényt Weberre, ha annyira tudatlan, hogy nem tud különbséget tenni egy ország kártékony kormánya és a teljes politikai nemzet között, vagy ha annyira elvtelen, hogy nem is akar.

Bárhogy is legyen, egy biztos: aki néppárti jelöltre szavaz jövőre,

az a demokratikus Európa ellen foglal állást.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!