Bréking: lökdösődés volt a Fidesz és az ellenzék között a parlamentben, az ellenzék elfoglalta a pulpitust

Több ellenzéki képviselő elfoglalta a parlamenti pulpitust, hogy a levezető elnök ne tudja megtartani a rabszolgatörvényről szóló szavazást.

Cikkünk folyamatosan frissül.

A hétfői obstrukciós kísérlet után – amikor közel háromezer módosítóval próbálták megakadályozni a rabszolgatörvényről szóló szavazást – újra akcióba lendült az ellenzék, hogy megakadályozza a rabszolgatörvény megszavazását. Többen elfoglalták a pulpitust, hogy a levezető elnök ne tudja elkezdeni az ülést. Az érintett Latorcai János meg is próbált feljutni az elnöki székhez, de a képviselők nem engedték neki.

Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Gurmai Zita, Mellár Tamás és Tóth Bertalan voltak, akik egymásba karolva, testükkel próbálták megakadályozni a szavazás megkezdését. Tordai Bence és Szabó Tímea az időközben a terembe érő Orbán Viktort kamerával a kezükben kérdőre vonták, hogy miért nem vonja vissza a javaslatot. A kormányfő zavartan mosolygott, és csak annyira kérte őket,

hogy hagyják, hadd végezze “képviselői munkáját”.

A Jobbik és a Mi Hazánk képviselői eközben a helyükön maradtak, kivonták magukat az akcióból, a fideszesek pedig tanácstalanul forgolódtak a teremben. A karzatról papírfecniket szórtak a kormánypárti képviselőkre, Kövér László pedig egy mikrofonnal próbált meg szólni képviselőtársaihoz, az ellenzékiek skandálása miatt azonban alig lehetett érteni valamit a szavaiból.

Időközben Orbán testőrei is felsorakoztak a teremben,

állítólag fizikai atrocitásra is sor került néhány fideszes és pár ellenzéki képviselő között.

Végül mégis megkezdték a szavazást, az ellenzék megpróbálta akadályozni a gombok nyomogatását, mindhiába. A fideszesek egymásnak hangosan kiabálva üzenik, mikor mit kell nyomni, teljes a káosz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!