Aggasztó magyar és lengyel hozzáállás, a tolerancia teljes hiányát mutatják

Forrás: YouTube

Mint arról korábban már hírt adtunk, az EU szeretett volna elfogadni egy közös álláspontot arra vonatkozólag, hogy kik érdemelhetnek megkülönböztetett védelmet az online térben. Az osztrák javaslat szerint a fiatal LMBTIQ-embereket (Leszbikus-Meleg-Biszexuális-Transz-Interszexuális-Queer) illeti ez meg, de ez a magyar és lengyel diplomaták számára elfogadhatatlan volt.

Ezt követően az osztrák diplomaták feljegyzést készítettek erről, hogy az említett két ország kifogásolta a javaslatot, azt elküldték a többi tagország EU-s nagykövetének, majd egy módosított szöveggel álltak elő. Ebben a szövegben már nem szerepeltek az LMBTIQ-emberek megnevezés, azt lecserélték a „szexuális orientáció”-ra, valamint kikerült a szövegből a nemek egyenlőségéről szóló rész is. Ebben a formában elfogadhatónak ítélte meg a magyar és a lengyel fél is, azonban a finnek, hollandok és máltaiak nem fogadták el. Szerintük ugyanis ki kell emelni az LMBTIQ-embereket, valamint meg kell állítani az illiberális rezsimet mely az EU alapértékeit támadja – adta hírül a 444.hu.

A Politico beszámolója alapján, Ausztria végül az LMBTIQ-ra vonatkozó szöveget fogadta el, bár ennek ebben a formában nincs jelentősége, mivel nem közös megegyezéssel született meg a döntés. A lap idézte Wouter Koolmees holland szociális ügyekért felelős és munkaügyi minisztert is, aki azt mondta: “Az LMBTIQ-emberek bevonása és az egyenlőség az EU alapvető értéke. Én itt húzom meg a vonalat. Sosem fogjuk elárulni az elveinket. Ez nem vita tárgya, és sosem szabadna üggyé válnia egyik tagországban sem. Úgyhogy örülök, hogy az utalás visszakerült a szövegbe. Bár sajnálom, hogy tanácsi következtetésként nem tudtuk elfogadtatni.

A lap továbbá idéz néhány EU diplomatát is név nélkül, melyek közül az egyik úgy nyilatkozott: “Ez a két ország (Magyarország és Lengyelország) eléggé elszigetelt az LMBTIQ-jogokhoz való hozzáállásukat illetően. Még fontosabb, hogy a többi EU-tagállam álljon ki az európai értékek védelme mellett.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!