Újabb ügy, amiben bebizonyították, nem tekintik egyenlőnek az embereket

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Már megszokottá vált, hogy ha az EU valamiről tárgyal és főleg ha abban említik a menekülteket, akkor a magyar és lengyel képviselők tiltakoznak. Most azonban nem a menekültek miatt emeltek szót, hanem az LMBTIQ (Leszbikus-Meleg-Biszexuális-Transz-Interszexuális-Queer) emberek védelméről szóló rész miatt – közölte a 444.hu.

Az EU szeretett volna egységes álláspontot elfogadni arra vonatkozóan, hogy kik érdemelhetnek megkülönböztetett védelmet az online térben, és ennek eredeti szövegében szerepeltek a “fiatal LMBTIQ” emberek is.

A Politico szerint az EU osztrák képviselője a többi tagországnak feljegyzést küldött arról, hogy a magyar és lengyel kormány elfogadhatatlannak tartotta, hogy említésre kerültek az LMBTIQ emberek.
Ezt követően az osztrákok átfogalmazták a szöveg említett részét, kiszedték belőle az LMBTIQ megnevezést valamint a nemek  egyenlőségéről szóló részt is, és helyére a “szexuális orientáció” megfogalmazás került mint védett kategória.

Az új szöveg jobban tetszett már a magyar és lengyel kormánynak, a finneknek, hollandoknak és máltaiaknak azonban nem. Szerintük ugyanis konkrétan ki kell emelni az LMBTIQ embereket, valamint szerintük meg kell állítani azt az illiberális rezsimet ami az EU alapértékeit támadja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!