Kiszivárgott hangfelvétel: véget ér a rezsicsökkentés?

Mészáros “mindenhez is ért” Lőrinc a tulajdonosa az ország áramigényének jelentős százalékát ellátó Mátrai Erőmű. Az erőmű 5 darab lignit tüzelésű, összesen 900 MW teljesítményű, és két darab 33 MW-os gázüzemű energiatermelő blokkal rendelkezik. Teljesítményben ez a Paksi Atomerőmű felét teszi ki.

Persze, ha ilyen nagy tételben játszik valaki, akkor már nem olyan fontos neki a rezsicsökkentés, hiszen az ő haszna veszik el. Jó kapitalistához híven, az energia árak emelkedése az, ami örömmel tölti el őket, legalábbis ez derül ki abból a hangfelvételből, ami az Alfahír birtokába jutott. A hangfelvételen  Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának vezetője hallható:

“Ellentétben azzal, amit az elmúlt 5-6 évben hallhattatok tőlem, most azt kell mondanom, hogy a cég piaci helyzete jó. A villamosenergia-árak, a villamos energia nagykereskedelmi árai nőnek, reméljük, a lakossági is, bár ez nem biztos, hogy népszerű, de bízunk abban, hogy a lakossági is, mert akkor az MVM mozgástere is meg fog nőni a mi hosszú távú szerződéseinken keresztül”

Valaska József azután került az igazgatóság elnöki székébe, hogy Mészáros Lőrinc megvette a céget.  A tavaszi tulajdonosváltást követően a vezető testületek posztjaira Mészáros Lőrinc emberei kerültek, sőt, a felügyelőbizottágot az üzletember lánya, Mészáros Beatrix vezeti.

Mindenképpen elgondolkodtató, hogy a “rezsicsökkentésnek” csúfolt akció célja kettős volt-e. Egyrészt, népszerűséget szerezni, ezáltal megnyerni a választásokat, másrészt a kivéreztetett energiaipari cégeket megvenni, és azokat -a rezsicsökkentés megszüntetésével- újra nyereségessé tenni, csak már saját zsebre.

Félő, hogy az energia után a szemétszállításban és az ivóvíz szolgáltatásban is ez fog következni. Kíváncsian várjuk, Németh Szilárd most is ugyanolyan harcos marad-e, mint eddig!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!