Nagyot kockáztatnak, ez még a vesztüket is okozhatja

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs / MTI

A Fidesz politikája miatt egyre több kritikát kap az Európai Néppárt (EPP) a támogatóitól Twitteren, mivel sokan úgy gondolják, már rég ki kellett volna zárniuk a magyar pártot a frakciójukból. A kritikát megfogalmazók szerint a Fidesz az alapvető demokratikus normákat tagadja meg, ami nem összeegyeztethető a Néppárt alapelveivel.
Az EPP azonban nem épp a legmegfelelőbb módon kezelte a néha kemény hangvételű bejegyzéseket. Aki őket kritizálta Twitteren, azt a felhasználót egyszerűen blokkolták, közölte a 444.hu.

Így tettek a Human Rights Watch nevű ismert jogvédő szervezet egyik vezetőjével is, Andrew Stroehleinel. Az ő bejegyzése, ami miatt kizárták a következő volt:
“Emiatt szégyellheti magát a Néppárt. Nem mondhatod azt, hogy a demokráciát támogató pártok frakciója vagy, ha közben azt a Fideszt támogatod, amelyik aláásta az oktatás és a média szabadságát és más alapvető jogokat. A Néppárt hátat fordított az alapvető demokratikus értékeknek.”
(Az “emiatt” egy másik felhasználó Twitter posztjára utal, aki szerint a CEU elüldözése Magyarországról az EU bukását szimbolizálja, valamint azt fogalmazta meg, hogy az EU nem lehet liberális és demokratikus ha az Unió közepén egy önkényuralmi rendszer létezik.)

Stroehlein a blokkolást követően megosztotta Twitterén, hogy kizárta őt a Néppárt az oldaláról:
“Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként aláássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak.”

A sajtó nagyjából eddig a pontig tűrte szó nélkül azt, hogy az EPP sorra blokkolja azokat a felhasználókat, akik kritizálni merik őket. Sorra jelentek meg a hírek, hogy a Néppárt kizárja azokat Twitterről, akik szót mernek emelni ellenük.

Ezt követően az Európai Néppárt összeroppant a nyomás alatt, amit a folyamatos kritikák és megjelenő cikkek okoztak, majd megjelent egy bejegyzés az oldalukon:
“A hétvégén több felhasználót blokkoltunk tévedésből. A blokkolást feloldottuk, így az érintettek újra olvashatják a tartalmainkat. A tévedésért elnézést kérünk.”

A kommentek azonban azt mutatják, hogy az emberek nem igazán hiszik, hogy véletlenül lettek blokkolva bizonyos felhasználók. Az, hogy meddig fogja még védeni az EPP a Fideszt, azt nem lehet tudni, de tény, hogy nem túl szerencsés az EP választások előtt egy olyan pártnak lenni, aminek a Fidesz is a tagja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!