Már a beosztottja sem bírta elviselni a hazugságait: nyilvánosság előtt alázta porig

Tudjuk Németh Szilárd egy bites agyában csak a “migráns” és a “soros” szavak tudják váltani egymást, majd éppen melyik van soron, ahhoz tud elmondani ezerszer elhangzott konzervmondatokat.

Az MTI közlése szerint Németh Szilárd honvédelmi államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be: a magyar és európai titkosszolgálatok jelentése alapján a Balkánon több mint 70 ezer ember áll készen, hogy az Európai Unió területére lépjen. Ráadásul látható, hogy a migránsok között hatalmas a feszültség.

Az államtitkár közölte: készen állnak arra, hogy a veszélyeztetett határszakaszra akár több ezer katonát vezényeljenek ki. Ennek begyakorlására rendeltek el 72 órás készenléti gyakorlatot a 175 kilométeres szerb-magyar határszakaszon. A gyakorlaton 2300 katona vesz részt 310 technikai eszközzel, köztük harci járművekkel, rohamcsónakokkal, helikopterrel.

Ezzel szemben az igazság az, hogy nem a balkáni migrációs helyzet miatt gyakorlatozik a honvédség a szerb határszakasznál, korábban megtervezett műveletről van szó. Ezt pedig  Korom Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnöke jelentette ki, nem is akárhol, hanem az M1 királyi a csatornán. Az altábornagy elmondta azt is, hogy korábban megterveztek egy készenléti rendszert, a gyakorlaton pedig azt tesztelik, hogy a kidolgozott elmélet a gyakorlatban hogyan működik. A művelet lényege a készenlét fokozása, amely az értesítésen alapul. Az azonnali reagálású katonáknak 6 órán, a gyors reagálásúaknak 12 órán belül kell megkezdeniük a feladat végrehajtását.

E mellett a vezérkari főnök egy mellékmondatban azt is megjegyezte, hogy ha kell, akkor a katonák  képesek és készek részt venni a határellenőrzésben Magyarországon.

Annyiból megnyugtat az ügy, hogy legalább a honvédség vezetése szakmai alapon, tervezetten végzi a munkáját, és nem a napi politikai propaganda az, ami befolyásolja a tevékenységüket. Némethtől meg sosem várnánk többet, ennyire képes. Ez csak akkor nem lenne baj, ha portás lenne a vasgyárban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!