Családok éve: elképesztő dolog történt a Honvédkórházban

Olyan mértékűre nőtt a szakorvoshiány az intézetben, hogy be kellett zárni a kórház koraszülöttcentrumát.

Most már nem csak a sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely működése vált lehetetlenné az orvoshiány miatt, december 15-től a korábban országos elismertségű koraszülöttcentrumnak is búcsút inthetünk. A hvg.hu értesülése szerint kedden még válságértekezletet is tartottak az ügy miatt.

Az elmúlt fél évben állítólag hét szakorvos hagyta ott az osztályt, felmondásuk okaként a megbecsültség hiányát és az alacsony fizetést jelölték meg. Nádor Csaba, a centrum osztályvezetője szerint a távozók helyére új embereket csak radikális béremeléssel lehetne vonzani, a Honvédkórház parancsnoka, Kun Szabó István ennek azonban  még a lehetőségét is kizárta.

Miközben tehát számolatlanul szórja a milliárdokat a felesleges és ostoba propagandakonzultációkra és plakátkampányokra a kormány (a kihasználatlan stadionokról nem is beszélve), és miközben Novák Katalin már az egyedülálló anyáktól is megvonná a jogot a gyermekvállalásra, olyan szinten vonja ki az egészségügyi rendszerből a forrásokat, hogy az már a születő babák életét is veszélyeztetheti.

Csak a Honvédkórházban (ami az ország egyik legjobb egészségügyi intézményének minősül) olyan súlyossá vált a szakemberhiány, hogy nemrégiben a sürgősségi centrum kis híján összeomlott, miután nagy számban ott hagyták a kórházat radiológusok, aneszteziológusok és traumatológusok. A sürgősségi dolgozókat is csak jelentős béremeléssel sikerült az osztálynál tartani, ez azonban csak tovább fokozta a bérfeszültségeket az intézményben, információink szerint ugyanis már a többi osztály szakorvosai is – érthető okokból – emelést követelnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!